Terörle mücadele hukuk kuralları içerisinde oldu

Terörle mücadele hukuk kuralları içerisinde oldu
Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararı ile Jandarma Genel Komutanlığı görevine atanan Orgeneral Necdet Özel, görevi 30 Ağustos'tan itibaren Orgeneralliğe terfi edecek olan Korgeneral Servet Yörük'e devretti.

İnönü Kışlası'ndaki 2. Ordu Komutanlığı Karargahı'ndaki Akdeniz Salonu'nda gerçekleşen törene Genelkurmay Başkanlığına atanan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Malatya Valisi Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile ordu mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

"SORUMLULUĞUMUN VE GÖREVİMİN BİLİNCİNDE HAREKET ETTİM"

Malatya'da 2 yıldan beri sürdürdüğü 2. Ordu Komutanlığı görevini devreden Orgeneral Necdet Özel, "İki yıl önce, ulusal birlik ve bütünlüğümüze önemli, ölçüde tehdit oluşturmaya devam eden bölücü terörle mücadelenin yoğunluk kazandığı bir ortamda, sorumluluğumun ve görevimin ağırlığının bilincinde olarak bana gösterilen güvene layık olma çabası içinde görevimi teslim aldım. İki yıl boyunca, muhtemel bir harbe hazır olma ana görevimizin yanında, bana ve arkadaşlarıma tevdi edilen, ülkemizin bütünlüğüne kasteden bölücü terör örgütü ile mücadele görevini yine arkadaşlarımla birlikte, bize tanıdığınız geniş inisiyatif, anlayış, hoşgörü ve destek çerçevesinde, takdir zat-ı alilerinin olmak üzere, kararlılıkla yürütmeye gayret ettik" diye konuştu.

"TERÖRLE MÜCADELE HUKUK KURALLARI İÇERİSİNDE OLDU"

Orgeneral Özel şunları söyledi:

"Görev sürem içerisinde; bölücü terörle mücadeleyi tamamen hukuk kuralları içinde yürüttük. Hukuk dişi hiçbir faaliyete yer vermedik. Basında yer alan her iddiayı büyük bir ciddiyet ve duyarlılıkla inceledik, soruşturduk ve ilgili makamları bilgilendirdik. bir başka ifade ile hiç bir şeyin, üstünü örtmedik. bunun huzuru içindeyim. Birkaç talihsiz kaza dışında, yurt içinde ve yurt dışında sivil vatandaşlara yönelik olumsuz hiçbir faaliyetimiz olmadı, onların zarar görmemesi için çok ama çok dikkat ve gayret gösterdik. Bize tahsis edilen devlet imkan ve kaynaklarını en rasyonel şekilde kullanmaya çalıştık. Kaçakçılıkla mücadelede çok önemli mesafeler kat ettik. Toplumsal gelişime destek faaliyetlerine hız vererek bölge insanı ile bütünleşmede büyük emek ve gayret sarf ettik. Yüreğimizin yandığı acı günleri hep beraber yaşadık. ancak vatandaşlarımızın metaneti, bize olan güvenleri, şehitlerimizin acılı aile fertlerinin 'vatan sağolsun' sözleri bize güç verdi."

"TERÖR İÇİN DEVLETİN TÜM KURUMLARI AYNI ANLAYIŞ VE AYNI KARARLILIKLA HAREKET ETMELİ"

Orgeneral Özel, "Vatandaşlarımızın güvenliği, huzuru ve refahı için, bölücü terörün ülke gündeminden düşürülmesinin büyük önem taşımakta olduğu yüksek malumlarıdır. Bu nedenle; devletimizin bütün kademeleri, aynı anlayış ve kararlılıkla hareket etmeli. Vatandaşlarımızı birbirine düşürme çabalarına fırsat verilmemeli, sağduyu hakim kılınmalı, yasaların uygulanmasına özen gösterilmeli, güvenlik ihtiyaçları ile insan hakları arasındaki denge iyi kurulmalı. İnsan hakları savunulurken, terörden zarar görenlerin veya görebilecek olanların da insan hakları unutulmamalı. Medyanın bu mücadelede önemli bir yeri olduğu noktasından hareketle, basın-yayın kuruluşlarımızın ülke menfaatlerini ve hassasiyetlerini daima göz önünde tutmalarının gerekliliğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

"ATATÜRK, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ'NİN ÜNİTER YAPISINI VE ULUS BİLİNCİNİ ORTADAN KALDIRMAK İSTEYENLERE KARŞI GÖREVİ TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ'NE VERMİŞTİR"

30 Ağustos'tan itibaren Orgeneralliğe terfi edecek olan Korgeneral Servet Yörük ise törende yaptığı konuşmada, "Bildiğiniz gibi ülkemiz; ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün imkansız derecesindeki zorluklarla kurduğu ve mazlum uluslarca da örnek alınarak, insanlık tarihinde önemli bir dönüm noktasını oluşturan Türkiye Cumhuriyeti devleti, anayasal yapısına, toprak bütünlüğüne ve ulusal birliğine yönelik.yapılan saldırılarla karşı karşıya kalmıştır. Bu saldırıların ortak hedefi; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin üniter yapısını ve ulus bilincini ortadan kaldırmaktır. Yayılmacı, emperyal düşünce yüzyıllardır bu hedefi gerçekleştirmek için yoğun bir çaba içindedir. Hepimizin bildiği gibi, onların bu insanlık dışı saldırılarını boşa çıkarmayı başaran ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk geleceği görerek, bu hayasız akınların devam edebileceğine işaret etmiş ve bu mücadele görevini Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) vermiştir. Bu görev, O'nun bize vasiyetidir. Bu vasiyetin gereği olarak Türk Silahlı Kuvvetleri ve onun bir parçası olan ikinci ordu, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yüce milletimizden aldığı güç ve yüce önder Atatürk'ün ilke ve devrimlerine olan inançla her türlü kötü emeli amaçlayan oyunu bozacak, tehditleri bertaraf edecektir. Bizlerin bedeninde ve ruhunda bu azim ve kararlılık mevcuttur. Türk yurdunun bölünmez bütünlüğüne, Anayasa tarafından tayin edilmiş laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik her türlü tehdidi önlemek başlıca hedefimiz olacaktır" ifadelerini kullandı.

Törende Orgeneral Necdet Özel tarafından Korgeneral Servet Yörük'e 2. Ordu amblemi takılırken, Korgeneral Yörük ise Orgeneral Özel'e komutanlık forsu ve hizmet anısını takdim etti.  Devir-teslim tekmilinin ardından Kara Kuvvetleri Komutanı Işık Koşaner tarafından Orgeneral Necdet Özel'e hizmet anısı adına plaket verildi. Tören tebriklerin ardından sona erdi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.