Teröre Karşı Somut Adımlar İstiyoruz

Teröre Karşı Somut Adımlar İstiyoruz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörün asıl hedefinin hoşgörü zeminini ve ortak yaşam kültürünü yok etmek olduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen 24. IPMA Dünya Kongresi'nde konuştu. Taksim'deki bombalı saldırıya değinen Erdoğan, teröre karşı herkesin mücadele etmesi gerektiğini vurguladı. Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin zaman zaman maruz kaldığı terör eylemlerinin, Türk milletini olduğu kadar insanlığın ortak değerlerini de hedef alan saldırılar olduğunu vurguladı.

"Terörün asıl hedefi hoşgörü zeminini, ortak yaşam kültürünü yok etmektir" diyen Erdoğan, "İşte onun için biz teröre karşı tüm dostlarımızdan samimi destek bekliyoruz. Kuru açıklamalar, geçiştirmeler, oyalama taktikleri değil, biz artık somut adımlar istiyoruz. Bunu da önemli bir proje olarak gördüğüm için burada ifade ediyorum. Bizim gördüğümüz kadar, New York'un Londra'nın gördüğü kadar diğer her yerin terörün bir insanlık suçu olduğunu görmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de demokrasinin standardının ilerlediğini, Türkiye ekonomisinin de istikrarlı bir şekilde büyüdüğünün altını çizen Erdoğan, "Böyle bir ortamda terörün zemini de çürüyor. Bataklık kuruyor. Yarın terörün kökü kazındığında, belki yaşanan acıları unutabiliriz. Ama yalnız bırakılmışlığımızı unutmayacağımızı, affetmeyeceğimizi, tarihimizden bunu hiç silmeyeceğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Avrupa'da, terör örgütüyle bağlantısı bilinen, dernek vakıf yada medya maskesi altındaki oluşumlar varlık gösteriyorlar. Bütün uyarılarımıza, taleplerimize rağmen, bazı ülkeler terörü doğrudan ya da dolaylı destek vermekten kaçınmıyor. Tüm insanlığın, tüm ülkelerin terörü lanetlemesini, teröre karşı ortak hareket etmesini önemli görüyorum" dedi.

İHA

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.