Tembel Merkez İlçe Başkanı Olmam!

Tembel Merkez İlçe Başkanı Olmam!

Birkaç gün önce Demokrat Parti Genel Merkezi tarafından atama ile Demokrat Parti (DP) Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanlığına atanan mali müşavir Hüseyin Gürbak, tembel bir merkez ilçe başkanı olmayacağını belirterek tüm siyasi partileri çalışmaya davet etti, parti olarak 12 Eylül’deki referandumda hayır oyu kullanacaklarını söyledi.

Senelerdir Doğru Yol Partisi ve Demokrat Parti çatısı altında aktif görevler alan, partinin en eski askerlerinden olan Hüseyin Gürbak, yıllarını verdiği partiye ve partililerine hizmet etmekten büyük onur ve mutluluk duyacağını belirtti, AK Parti iktidarının millete dayatma şeklinde sunduğu Anayasa değişiklik paketine hayır oyu vereceklerini yineledi, “Her şeye rağmen biz DP olarak anayasa değişikliğine karşı değiliz, üstelik gerekli de. Ancak Tanzimat fermanı sonucu (1876)  baskı ile gelen anayasayı onaylamamız, evet dememiz mümkün değil. Oldu-bittiye getirilen, biz yaptık oldu denilen bir anayasa yerine, sivil anayasa istiyoruz ve bunun da gerekliliğine inanıyoruz. Sivil anayasa yapılmadan önce de tartışılır, siyasi partilerin görüşleri alınır ki onlar da komisyon oluştururlar, kamuoyunun düşüncelerine başvurulur, sonra da anayasa yapılır ki, kamuoyu da buna yürekten evet der. Tartışmaya açılmadan, orta yol bulunmadan dayatma ile gelen değişiklik paketi bizi bozar” dedi.

12 EYLÜL ANAYASASINA RAHMET OKUTTURACAKLAR

AK Parti’nin getirdiği anayasa paketindeki bazı maddelerin 12 Eylül anayasasına rahmet okutturacağını da iddia eden Gürbak, “Yargıyı vesayet altına alan bir değişiklik paketine karşıyız. Halkı kandırıyorlar, yalan söylüyorlar. Bakın, sayın başbakanın timsah gözyaşları bile kamuoyunun vicdanını sızlatırken, değişiklik paketini hap haline getirip halka yutturmak istiyorlar ki, bu hap da çok acı. Bütün bu olumsuzluklara, tepkilere rağmen buna anayasa değişiklik paketi denilecekse, buna ilk diyen parti biz oluruz, bunu da bilsinler. Ama samimi değiller. Çünkü tüm ihtilaller, darbeler DP iktidarı döneminde yapıldı, ceremesini de partimizi çekti” diye konuştu.

ÇOK YAKINDA KONGRE YAPACAĞIM

Genel Merkezin ataması ile DP merkez ilçe başkanlığına getirilen Gürbak, delege seçimlerine başladığını, en kısa zamanda da kongre yapacağını vurguladı, herkesi köyde, beldede ve mahallede çalışmaya davet etti. Son olarak da, “Tembel bir merkez ilçe başkanı olmak yerine, aktif, partide çıtayı yükseltecek biri olacağım. Çünkü siyaset, yan gelip yatma yeri değildir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.