TBMM’nin Önünde Yoğun Çalışma Dönemi Bekliyor.

TBMM’nin Önünde Yoğun Çalışma Dönemi Bekliyor.
14 gün 14 gece çalışan siz değerli milletvekillerim, hep birlikte 26 maddelik paketi geçirirken, muhalefet hep ‘Bu telaş niye’ dedi, ‘Seçim yaklaştı’ dedi, ‘Bunu seçimlerden sonra yapmamız gerekir’ dedi.

 Milletvekili arkadaşlarını oy yollamaya bile göndermediler. Vicdanının sesini duyan evet der diye endişe ettiler. O gün oy kabinine arkadaşlarını göndermeyenler, sonra fellik fellik Türkiye dolaşarak nasıl hayır dedirteceğiz gayreti içine girdi.

Şimdi ilginç gelişme. Şimdi 2011 demiyorlar. Bir haftada değiştiririz diyorlar. Zam geldi, bir ayda değiştiririz diyorlar. Kendi partisinin tüzüğünü 2011’e kadar değiştiremeyeceğini söyleyenlerin, kalkıp bir haftada, 15 günde, bir ayda değiştireceğiz demesi kadar sululuk olur mu?

Yani Türkiye’nin Anayasası senin partinin tüzüğünden daha mı basit? Ben hukukçu değilim, gönder ben bir haftada hazırlayıp sana vereyim. Tüzük bu yahu?

Anayasa dediğimiz olay farklı. Bunu ana muhalefet partisinin genel başkanına da söyledim. Önünüze öyle bir kelime gelir ki o sizin haftalarınızı alır dedim. 2011 seçimlerinden sonra konsensüsü sağlayalım dedim.

Şu anda hazırlanmış bir iç tüzük var mesela. Gelin onu bir gözden geçirelim. Hadi hemen bu iç tüzüğü halledelim. Fazla bir şey yok. Meydanlarda başörtü başörtü dolaştın. Üç maddelik bir konu. Eğer dürüst samimi davranıyorsan, talimatını ver. Ben de vereyim. MHP’den, BDP’den onlar da katılsınlar.

Diyanet İşleri Başkanlığımız var. Cumhuriyetin kurumuna saygı duyuyorsan, bu çalışmaya Diyanet İşleri Başkanlığı’nı da katalım. Şu ülkede, başörtüsü sorununu, milyonların sorununu ortadan kaldıralım.

Pakistan’dan, İran’dan örnek vermeye gerek yok. Bırak Allah aşkına. Başörtülü olmayana “Sen niye streç pantolon giyiyorsun” diyor musun? “Şalvar tipi pantolon niye giyiyorsun” diyor musun? “Askılı niye giyiyorsun” diye soruyor musun?

Eğer dürüstseniz, siz lokomotif olun, biz vagon olalım. Senin sayın ortada 101-102, biz sizin peşinize takılırız. Gel. Gelin bu işi halledelim. Bugünden tezi yok dedik, 12 Eylül’de. Gelin 13 Eylül’de dedim. Var mı bir ses? Bir müracaat var mı? Yok. Hepsi blöftü, blöf. Bu blöfü biz yutmayız.

12 Eylül mesajı almasını bilenlere en güzel şekilde o mesajı vermiştir. Biz artık yeni yasama döneminde farklı bir üslup ve söylem bekliyoruz. Daha fazla tutarlılık, daha fazla ilkeli siyaset görmek istiyoruz. Biz bu Meclis çatısı altında milletimizi temsil ediyoruz. Çok açık net söylüyorum. Biz ikbal beklentisi peşinde değiliz. Biz bu ülkenin meselelerini çözmek, 73 milyon vatandaşımızın derdine dermen üretmek, Türkiye’yi güçlü bir şekilde geleceğe taşımak için buralardayız. Uzlaşmadan, diyalogdan kesinlikle kaçınmayız.

Komisyonlarda, genel kurul çalışmalarında yine yapıcı bir dil kullanacak, yine sağ duyuyu, hoş görüyü öne çıkaracağız. Beklentimiz, muhalefet partilerinin de bu anlayış ve bu yaklaşım içinde olmasıdır. Eğer bu anlayışı bu yaklaşımı göremezsek, şikayet merciimiz her zamanki gibi millettir ve milletimiz en büyük hakemdir. Onlar bize hakaret etse bile, bizden hakaret duyamayacaklar.

Uyum yasalarıyla birlikte, Meclisimizin gündemine gelecek en önemli gündem ise bütçe müzakereleri. Bunun ardından yine önemli maddeleri görüşecek ve ardından seçim sürecine gireceğiz. Mart ayı itibariyle artık genel seçim sürecine girmiş oluyoruz ve takvim çalışmaya başlıyor. Seçim için en iyi tarihin Haziran’ın ilk haftası olduğunu düşünüyoruz.

Önümüzde sekiz ay bulunuyor. Biz zaten çalışmalarımıza başladık. Bir yandan halk oylamasının sonuçlarını yaptırmakta olduğumuz kamu oyu araştırmalarının değerlendirmeleri de ele alacağız. Bunu yaparken de evet’lerden çok, bize niçin hayır dedi? Eksiklerimizi göreceğiz. Yüzde 58’e acaba bir şeyler ilave edebilir miyiz? Buna bakacağız.

Biz bir noktadan birden çok açılış yapıyoruz. Tek bir açılış yapmıyoruz. Bize takılsalar görürler ülkeye hizmet aşkının ne demek olduğunu.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.