TATLIBAL’DAN TATLI SÖZLER

TATLIBAL’DAN TATLI SÖZLER
Bugün gazetesini ziyaret eden Milletvekili Cafer Tatlıbal, Göksun yolu ve bir çok konu hakkında tatlı söz verdi. (Bu yazıyı okuyanlar mutlaka gülümseyecektir!)

Referandum sonrası basın mensuplarına teşekkür ziyaretine çıkan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Cafer Tatlıbal, gazetemize yaptığı ziyarette kentimiz yakından ilgilendiren çeşitli konulardaki sorularımızı cevaplandırdı.

Başörtüsü, esnafın ve iş dünyasının beklentileri, Göksun-Kahramanmaraş arasındaki yol çalışmaları, Türkoğluna yapılacak olan Lojistik Köy’de gelinen nokta, Büyük Şehir olacak mıyız?, Karayolları aracılığı ile yapılacak olan iki köprülü kavşakta gelinen nokta, rektörlük seçimi gibi kritik konulara değinen Tatlıbal, tatlı sözler söyledi.

 

Meclis 1 Ekim’de açılacak, sonrasında ise seçimler var. Milletvekillerimizde siyasi çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Kahramanmaraş’ın renkli siyasetçilerinin başında gelen Cafer Tatlıbal, gazetemizi ziyarette gündeme yönelik sorularımızı cevaplandırarak yine ses getirecek açıklamalar yaptı.

Tatlıbal’a ilk olarak Ankara gündeminden, başörtüsü sorunu çözülecek mi? Sorusunu yönettik, Tatlıbal şunları söyledi; “ Biliyorsunuz daha önce MHP’nin de desteğini alarak başörtüsü sorununu çözmek için bir girişim yaptık. Ancak CHP Anayasa Mahkemesine giderek, 411 milletvekilinin aldığı kararı hiçe sayıldı. Şimdi bu konu yeniden gündeme geldi, ana muhalefette konuyu çözelim diyor. CHP bana göre samimiyet sınavı testinden geçiyor. İnşallah başarılı olunur. Böylece laik antilaik kutuplaşması da ortadan kalkar, dünyaya biz kendi iç sorunu çözebilen, güçlü bir ülkeyiz mesajı verilir” dedi.

Başörtüsü sorununun mutabakatla çözülmesinin büyük faydaları olacağını belirten Tatlıbal, serbestliğin sınırının ise oturulup konuşulacağını, parlamentonun buna karar vereceğini belirtti.

HALKIN ŞİKÂYETLERİ VE İSTEĞİ NEDİR?

Halkın arasında girdiğini, onlardan nasıl bir tepki ve taleple karşılaştığını sorduğumuz Tatlıbal bakın neler söyledi; “ Çarşı ve ev toplantılarına katılıyoruz, esnafları ziyaret ediyoruz. Onlar SSK ve Vergi borçlarının yapılandırılması gibi talepleri olmuştu, bunun müjdesini ise başbakanımız dün verdiler. Emekliler maaşlarının artırılmasını istiyorlardı, yeni Anayasa ile artık memurlar masaya oturacak, görüşmesini yapacak. Memur nasıl bir zam alırsa aynısı emekliye de yansıtılacak, böylece bu kesiminde sorunlarını çözmüş olacağız. Bu konuda sanayicimizin de bize gelen her türlü talebini meclise ulaştırıyoruz” dedi.

TÜNEL İHALE AŞAMASINA GELDİ

Kahramanmaraş’ın çevre şehirler ile bağlantı yolları hakkında da bilgi veren Tatlıbal, Gaziantep yolu bir aya kadar hazır. Kahramanmaraş-Göksun arasındaki yol çalışması ise son hızla sürüyor. Tünel ihale aşamasını geldi. Hava alanımızı tekrar 400 metre daha uzatıp, standart hale getiriyoruz.  

Türkoğlu ilçesine yapacağımız Lojistik Köy hakkında da bilgi veren Tatlıbal; “ Bu köyden ülkemizde 7-8 ilde var. Devlet Demir Yollarına ait büyük bir istasyon oluyor. Yükleme yapılacak. Gümrük işlemleri olacak. Yani bir nevi yarı resmi serbest bölge gibi olacak. Buradan sanayicimizin ürettiklerini limana ulaştırabileceğiz, böylece ulaşım maliyeti düşecek.

Bunun dışında Türkoğlu Organize Sanayi biliyorsunuz kuruldu. Hatta yer kalmadı, talep yüksek oldu…” dedi.

tatlibal-ve-ilce-yoneticileri.jpg

BÜYÜK ŞEHİR SÖZÜMÜZ SÖZ

Konuşmasında Kahramanmaraş’ın büyük şehir olması konusuna da değinen Tatlıbal, bu konuda sözümüz söz. Konuyu birzat ben Başbakanımızla görüştüm. Malatya olduktan sonra biz dünden oluruz. Ayrıca bakın benim bir sözüm var. Karayolları ile görüşerek kentimiz girişlerine iki tane köprülü kavşak sözü veriyorum. Bunu da ben kopartacağım” dedi.

Konuşmasında rektörlük seçimi, raylı sistem gibi kentin diğer sorunlarınada değinen Tatlıbal, üniversitemizin kadro sorunun da rektörlük seçiminden sonra halledileceğini söyledi.

Ziyarette Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yüzbaşıoğlu, İlçe Başkanı Necati Okay,  İl Yönetiminden İsmail Kahveci,  İlçe yönetiminden H.Mehmet Çamkesen’de bulundu. (Kaynak: Bugün gazetesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum