Tarım Bakanı Referandum turunda

Tarım Bakanı Referandum turunda
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, referandum çalışmaları için Batman'a geldi.

Tarım Bakanı Mehdi Eker TPAO Kristal Park Restoranı'nda beraberindeki heyetle birlikte sivil toplum kuruluşları ve mahalle muhtarlarına referandumla ilgili bilgiler vererek 12 Eylül Anayasası'nın değişmesi gerektiğini söyledi.

Bakan Eker, Türkiye'nin darbelerle birlikte yapılan Anayasalarda ve yönetimde giderek daha muhkem bir hale gelen bir bürokratik cumhuriyete dönüştüğünü ifade etti. Bakan Eker, "Atanmış olan insanların nihai söz sahibi olduğu, son sözü, son kararı atanmış kurumların verdiği bir cumhuriyet haline geldik. Bu bürokratik cumhuriyettir. İşin özü şu; bizim, bürokratik cumhuriyeti, demokratik cumhuriyete çevirmemiz gerekiyor. Demokratik cumhuriyet ne demektir? İşte o Meclis (TBMM) duvarında yazan 'Hakimiyet kayıtsız, şartsız milletindir' sözünün fiiliyata geçmesidir, sadece duvarda bir yazı olarak kalmaması demektir. İşin özü bu, gerisi teferruattır" dedi.

"Biz Türkiye'nin siyaset alanının, sivil siyaset alanının dar olduğunu gördük" ifadelerini kullanan Bakan Eker, "Dar alanda geniş siyaset yapamazsınız. Siyasetin ağının geniş olması lazım. İşte demokratikleşme budur. Alanın geniş olması lazım" şeklinde konuştu.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.