Sp Genel Başkanı Kamalak: "Kur'an-ı Kerim Mutlak Suretle Ders Olarak Müfredata Alınmalı"

Sp Genel Başkanı Kamalak: Kuran-ı Kerim Mutlak Suretle Ders Olarak Müfredata Alınmalı
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Kur'an-ı Kerim'in mutlak suretle ders olarak müfredata alınması gerektiğini belirterek, "Şükür müfredata alındı. Kanunla korunmalı dedik, kanunla korundu ve okutulacak. Yalnız bir eksik var, Kur'an-ı Keri

- Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Kur'an-ı Kerim'in mutlak suretle ders olarak müfredata alınması gerektiğini belirterek, "Şükür müfredata alındı. Kanunla korunmalı dedik, kanunla korundu ve okutulacak. Yalnız bir eksik var, Kur'an-ı Kerim bu milletin çocuklarına ilkokul 1. sınıftan itibaren öğretilmelidir" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Afitab Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Saadet Partisi İl Başkanları ve İl Müfettişler' toplantısına katıldı. Kamalak, yaptığı konuşmada, 28 Şubat sürecinin bütünüyle Türk milletine cefa öngören bir postmodern darbe olduğunu ifade etti. 28 Şubat sürecinin gerçek aktörlerinin, muslukları kısılmış sömürü hortumlarının kısmen kesilmiş olan patron ve holdingler olduğunu anlatan Kamalak, "Yazık ki asker bir maşa olarak kullanılmıştır. İşçiler istismar edilmiştir. Bu

hakikat günışığı gibi ortada" diye konuştu.

Kamalak, eğitimde 12 yıllık kademeli eğitim düzenlemesini içeren '4+4+4'e ilişkin projenin asıl itibariyle milli görüş projesi olduğunu belirterek, "Biz bu düzenlemeyi 4+4+3 şeklinde öngörüyorduk. Bundan 15 yıl önce kesintisiz eğitim mecliste görüşüldüğü zaman biz 'eğer 8 yıllık eğitim öngörülüyorsa '4+4' biçiminde olması gerekir' demiştik" şeklinde konuştu.

Kur'an-ı Kerim'in mutlak suretle ders olarak müfredata alınması gerektiğine dikkati çeken Kamalak, "Şükür müfredata alındı. Kanunla korunmalı dedik, kanunla korundu ve okutulacak. Yalnız bir eksik var, Kur'an-ı Kerim bu milletin çocuklarına ilkokul 1. sınıftan itibaren öğretilmelidir" dedi.

Ortaokul kısmının 3'e ayrılması gerektiğini anlatan Kamalak, bu kısımlardaki 3 şeritten birinin Kur'an kursları olması gerektiğini ve ailelerin çocuklarını hafız olarak yetiştirmek istemesi halinde ailelere bu fırsatın verilmesi gerektiğine işaret etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.