Son Sözü Millet Söyledi ‘Evet’

Son Sözü Millet Söyledi ‘Evet’
Referandum nedeniyle sabahın ilk saatlerinden itibaren görevliler sandık başındaki yerlerini alıp, seçmenleri beklemeye başladı. Polis ekipleri okul önlerinde sıkı güvenlik önlemi aldı.

Referandumda Türkiye genelinde sandık başına çağrılan seçmenlerin sayısı 49 milyon 446 bin 269, Kahramanmaraş il merkezinde ise 321 bin kişi 892 sandıkta oy kullanıldı. Gayri resmi sonuçlara göre Türkiye genelinde vatandaşlar yeni anayasaya   % 58’07  evet derken, % 41,93 hayır çıktı, Kahramanmaraş’ta ise katılım % 82 olurken, halkın % 79,26’i evet dedi. Ak Parti Milletvekili Cafer Tatlıbal’ın  ilk yorumu, “ Berlin Duvarları yıkıldı” olurken, muhalefet açıklamasını bu güne bıraktı. Oy kullanma işlemi bittikten sonra görevliler ellerindeki oy torbaları ile İl Seçim Kurulu önünde uzun kuyruklar oluşturdular. Ayrıca kuyruk nedeni ile kısa süreli trafik sıkışıklığı yaşandı. Referanduma katılım oranı doğu ve güneydoğu illerinde düşük olurken, Kahramanmaraş en yüksek illerin başında geldi. Ege ve Akdeniz sahil şeridinde Hayır’lar daha fazla görünürken, diğer bölgelerin hemen hemen tamamında Evet’ler fazla çıktı.

referandum-halk-secim-sandik-cuvallari-(3).jpg

SON SÖZÜ MİLLET SÖYLEDİ

Sabah erken saatlerde referandumda oy kullananlar, bağ ve bahçelerde sonucu beklemeyi tercih ederken, halk referandum sonrası Türk Basketbol Milli Takımın ABD karşısında alacağı sonucu odaklandı.

Anayasada değişiklik öngören 26 maddelik kanun bir bütün olarak oylandı. Temel hak ve özgürlükleri ilgilendiren çok sayıda maddenin yanı sıra obbusmanlık, Anayasa Mahkemesi ve HSYK’nın yapısı başta olmak üzere yargıya ilişkin düzenlemeler, böylece kabul edildi ve millet son sözü söyledi.

referandum-halk1.jpg

Sandık başına giden seçmenlere beyaz zemin üzerinde “Evet” ve kahverengi zemin üzerinde “Hayır” yazılı tek bir birleşik oy pusulası verildi. Seçmen tercihine göre mührü bastı. 

SUÇLULAR DA YAKALANDI

Bu arada Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesinde hakkında cürüm işlemek için suç örgütü kurma ve örgüte katılma sucundan 1 yıl 2 ay 3 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ali Rıza B. Narlı 26 Ocak İlköğretim Okulunda oyunu kullandıktan sonra güvenlik kuvvetlerince gözaltına alındı ve Adliye sevk edildiği öğrenildi.

referandum-halk-secim-sandik-cuvallari-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.