Siyasete Seçmende Ağırlığını Koymalıdır

Siyasete Seçmende Ağırlığını Koymalıdır
Gazeteci Mehmet Taş, milletvekilliği seçimleri öncesi gazetemize yaptığı nezaket ziyaretinde, çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Yaklaşık 6 ay sonra yapılacak genel seçimler öncesi gazetecilerin yorumlarını aldık

Geçtiğimiz günlerde Malatya’da yapılan Medya’nın ekonomiye katkıları konulu panele katılan Gazeteci Mehmet Taş, Malatya-Kahramanmaraş illeri karşılaştırması yaparak, Malatya’da iş adamlarının bir araya gelerek AVM(Alış-Veriş Merkezi) kurduklarını, kolektif anlayışın hakim olduğunu, siyasette de bu anlayışının kendini gösterdiğini belirterek şunları söyledi; “ Gerek Adıyaman, gerekse Malatya’da GAP Gazeteciler Birliği Başkan Yardımcısı olmam nedeni ile çok sık toplantı ve etkinliklere katılmaktayız. Her iki komşu kentlerde sivil toplum örgütleri, siyasetçiler ve basın kuruluşları, el ele vererek kendi kentlerini kalkınması için bir çaba içine girmişler. Ne yazık ki bu birlikteliği biz Kahramanmaraş’ta göremiyoruz ve başaramıyoruz. Önümüzde bir genel seçim var, bu seçimi Kahramanmaraş için bir fırsata çevirmek elimizde, iş dünyası, sivil toplum örgütleri, medya kuruluşları bu kentte katkı yapacaklarına inandıkları insanları siyasete taşıyacak bir projeyi hayata geçirebiliriz. Bu o kadar da zor bir şey değil!” dedi.

Taş, zaman zaman siyasete girmeyi düşünen insanlarla yaptığımız ikili sohbetlerde, siyasi partiler ve seçim kanununun değişmeden mevcut hali ile siyaset girildiğinde lider odaklı bir politika izlemek gibi mecburiyet ortaya çıkıyor, bu da Anadolu’da siyaset yapmak isteyen insanların gözünü korkutuyor şeklinde eleştiriler gelmektedir. Bu nedenle özellikle iş dünyasından ve bürokrasiden insanlar siyasete girmeye çekiniyorlar. Bunu önlemenin tek yolu, kolektif çalışma ile belirlenen isimlerin genel merkezlere angaje edilmesi, gerekirse genel başkanlardan doğrudan bu isimlerin ilk sıralara yerleştirilmesi için çalışma yapılması gerek” dedi.

BUGÜN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum