Siyaset Kazanı

Siyaset Kazanı
Tabi ki siyaset sadece AK Partiden ibaret değil. Bu ülkede, bu şehirde muhalefet de var ve olmalıdır

 Ancak AK Parti önünde yeterli siyaset ve muhalefet yapamayan CHP ve MHP, bakalım önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlerde umduğunu bulacak mı?

ali-dogan-ic.20101130130322.jpg

İsim vermesek olmayacak; şimdi herkes oturmuş-kalkmış, AK Parti İl Başkanı Fatih M.Erkoç’un milletvekili olup olmayacağını tartışıyor, üzerinde tahminler yürütüyor.

Bu tartışmanın bir diğer ayağı ise, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz. Başbakanın onayı  halinde milletvekilliği için canı giden Mustafa Poyraz, bakalım ilk 8’e girer mi?

Eh artık kurban bayramı da geride kaldı, siyaseti düşleyenler, rüyasında meclisi görenler, lacivert elbise siparişi vermeyi planlayanlar, bakalım muratlarına erecek mi?

Erkoç ya da Poyraz… Milletvekilliği için görevlerinden istifa ederlerse, kesinlikle ilk 8 içinde yer alırlarsa, şansları var demektir. Garanti almazlarsa, istifa edeceklerini sanmıyoruz.

Tabi ki genel başkan Erdoğan’ın, “Kimse kendi kendine gelin güvey olup da görevlerinden istifa etmesin, ben seçime kimlerle gideceğim!” demesi, vekilliğin çantada keklik olmayacağının işaretiydi. Buna göre, gerek Poyraz, gerekse Erkoç, icazetin ardından “haydi, yallah!” diyebilirler.

Aslında bu iki ismin aday olup olmayacağını vatandaş da merak ediyor. Merak belki iyi bir şey değil ama, ediyor işte.

ali-sezal-ic.20101130130332.jpg

Önümüzdeki yıl 12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler için, 120’nin üzerinde aday adayının olacağı tahmin edilirken, genel manada söylüyoruz, vatandaş halktan kopuk vekil istemiyor. Ağzı bozuk, dengesiz konuşan, sazını-sözünü bilmeyen, gümrüksüz sallayan siyasetçiyi de…

*

dt.sitki-guvenc-ic.20101130130346.jpg

Daha düne kadar, tüm kamuoyu, efsane bakan Ali Doğan’ın AK Parti’nin ilk sıralarından aday gösterileceğini konuşuyordu bu şehirde. Bizim gerek İstanbul’a kadar gidip, bizzat Ali Doğan ile yaptığımız röportaj olsun, gerekse dostlarını ziyarete geldiğinde olsun, söylediği şu cümle, belki de ilk sıralarda kendine yer beğenenleri rahatlattı, oh be dedirtti, ki Ali Doğan’ın cevabı ve kararı net idi; “hayır, siyaseti düşünmüyorum, gündemimde yok!”

*

ercan-efe-ic.20101130130358.jpg

Herkesin ortak kanısı şu; Nevzat Pakdil her zaman ve her yerde banko. Yeri de birinci sıra. Siyaset uzun soluklu bir maraton. Yarın nelerin olup biteceğini kestirmek güç. Siyasette vefanın olmadığı da hatırlanır, bu seçimde kimsenin yeri garanti değil desek de, bize göre de, sadece kuzey ilçelerinin değil, doğu, batı, güney ve kuzeyin vekili Pakdil, bir gazeteci meslektaşımın da dediği gibi, biraz daha aktif, biraz da bu kentin âli çıkarları için gayret ederse, hem kendisi, hem şehir kazanacaktır, parti de…

*

h.duran-gokkaya-ic.20101130130407.jpg

Yukarıda da söyledik, siyaset sadece AK Parti demek değil. Başka partiler de var,  bu partilerden milletvekili olmayı düşleyenler de…

DSP’yi, DP’yi bir kenara bırakıyorum. Çünkü esameleri okunmuyor. Bakmayın siz bir önceki genel seçimlerde DSP’nin CHP’nin kanatları altında 13 milletvekili çıkarttığına, şimdi o kadarda ucuz değil siyaset. DSP’nin de siyaseten yol ayrımına geldiğini düşünüyoruz.

DP’nin yeniden dirilmesi, serumla da olsa ayakta durabilmesi, Tansu Çiller’in genel başkanlığa getirilmesine bağlı. Yoksa 90’lara merdiven dayamış Hüsamettin Cindoruk ile olacak şey değil.

 

ic.20101130130445.jpg

*

Aynı şey Saadet Partisi için de geçerli olacak, bu partideki dostlarımız bize kızacak, sitem edecek belki ama, Numan Kurtulmuş’un gümbür gümbür geldiğini, bu saatten sonra Necmettin Erbakan hocamız ile bu partinin zirve yarışında arka demek belki biraz abes olur da, orta sıralarda yer alacağına inancımız çok. Tekrarlayacak olursak, Saadet’in HAS Parti karşısında şansı yok!

Maraş’a döndüğümüzde, HAS Parti İl Başkanlığına getirilen ve düzgün isim olarak bilinen Mustafa Kabalcı’nın kısa sürede teşkilatlanmayı tamamlayarak, partisini seçime hazır hale getireceğine herkes kalıbını basıyor.

Ha, Kabalcı da hemen arkasından milletvekilliği için partideki görevinden istifa eder mi, yok daha neler! Ama çıkartacakları adayın şansının olduğunu da kimse göz ardı etmesin!

*

mehmet-balduk-ic.20101130130456.jpg

Bizler, etliye sütlüye karışmayan değil, Maraş ve bu şehrin çıkarları için zamanını, yüreğini feda eden yiğit milletvekili istiyoruz.

Fatih Arıkan örneğin. Avni Doğan mesela… Ve Cafer Tatlıbal…

Eh, yeter yani, yeteri bilirseniz. Emeklilik denen bir müessese var bu ülkede.

*

mustafa-poyraz-ic.20101130130507.jpg

Bu şehirde, bu insanlar en çok Mehmet Balduk’u merak ediyor. Siyasete girecek mi, gerecekse hangi partiden milletvekili olacak!

Bildiğimiz Balduk, yerelde siyaset yapmaz! Allah için söylemek gerekirse, bakanlık yapabilecek kalitede bir kardeşimiz. Her parti bunun farkında.  O sebeple, bütün partiler kadrolarında Balduk’u görmek isteyecektir. Ama Balduk’un gönlünde yatan ne, onu zaman gösterecek. Zaten o da “Siyasete girersem, girecek olursam, bunu önce TSO meclisi ile konuşurum, sonra basın ile paylaşırım ve kamuoyuna açıklarım” diyerek, erken konuşmuyor, açık kapı bırakıyor.

Çünkü Balduk, Maraş için ciddi ve önemli bir faktör.

*

nevzat-pakdil-ic.20101130130517.jpg

Fatih Arıkan demişken, insan evladı, gülen dost Mahmut Arıkan’ı unutmak olmaz. Biz olaya padişahlık gözüyle bakmadık, bakamayız. Ama sanayi ve iş dünyasından biri gidecekse, bu Mahmut Arıkan olmalı ki, çoğundan da başarılı bir grafik çizeceğine kalıbımızı basarız. Padişahlık devrinden demokrasiye geçen ülkemizde, keşke her partide bir Mahmut Arıkan olsa diyoruz. Tabi her şey nasip kısmet meselesi.

*

Tabi ki Sıtkı Güvenç’i, Atıf Şirikçi’yi unutmuyoruz. Her ikisi de seçkin ve saygın insanlar. Güvenç, bir önceki seçimde vekilliği kıl payı kaçırmıştı ki, önümüzdeki dönemde vekillik için şansının yüksek olduğuna inanıyoruz.

Önümüzdeki sayılarda bu iki güzel insan için kişisel yorumlara devam edeceğiz.

*

“Sevdamız millet, kararımız hayra alamet!” diyerek basına ilanlar veren, mesaj gönderen  siyasetin aktif ismi Akif Ercan var İstanbul’da, AK Parti’nin kurucularından Mustafa Aydoğar var sırada bekleyen, Nevzat Pakdil’in kız kardeşi, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun zevcesi var vekillik için adı geçen. Ya Sivas’tan, ya Ankara’dan. Haydi hayırlısı.

H.Duran Gökkaya bekliyor TETAŞ’ta. Göksun için bileti çokça almıştır umarız. Esnafın yiğit sesi Ahmet Kuybu ile, Şeref Kazancı’yı da unutmamak gerek. Gereke de, bu dostlarla ilgili geniş ve ayrıntılı düşüncemiz bir sonraki sayıda yer alacak. Eğitimci Faruk Aksu’yu mesela…

*

CHP kanadına takılmadık. Bize göre siyasi partiler içinde yeri en garanti olan isim, Durdu Özbolat. İlk sıradan… Kariyer var, para dersen var, gayret, çalışma dersen gani. Daha ne!

Partinin bir değil, 2 veya 3 milletvekili çıkartacağına inanırsa, arkasında Galip Yılışın var, Mehmet Parlakyiğit sessiz sedasız ve derinden gidiyor, onu da unutmamak gerek.

MHP ve Türkiye Partisine de geleceğiz ama, gelemiyoruz, çünkü yer kalmadı.

Aday adayı çok, yerimiz dar. Gelecek sayıya inşallah!

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum