Şendiller’den Necati Okay’a sert cevap!

Şendiller’den Necati Okay’a sert cevap!

Türk siyasetinin tanınmış isimlerinden ve Kahramanmaraş eski milletvekili Ökkeş Şendiller, kendisini 20 yıl önceki bir anlayış tarzı ile muhalefet yürütmekle eleştiren AK Parti Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Necati Okay’a sert cevap vererek; “Çağ dışı kafaya sahip” olmakla suçladı.

21 Ağustos cumartesi akşamı havaalanı kavşağındaki Mado Evi’nde basın mensupları ile birlikte iftar yapan Ökkeş Şendiller, gazetecilerin gündemle ilgili sorularını da cevaplandırdı.

Bir gazetecinin sorusu üzerine Şendiller, Kahramanmaraş Belediyesi’nde geçen günlerde denetim yapan Sayıştay denetçilerinin başta AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Poyraz olmak üzere başkan yardımcısı ve müdürlere ‘zimmet’ çıkardığını belirterek şunları söyledi:

“Bizim aylardır söylemeye çalıştığımız şeyleri denetçiler rapor haline getirdi. Biz belediyede keyfi bir yönetim anlayışı izlendiğini ve sanki babalarının malı imiş gibi belediyenin yönetilmeye çalışıldığını anlatıyorduk. Denetçiler ise çıkardıkları zimmet ve hazırladıklarını raporlarla bizim söylemlerimizin ne kadar haklı ve doğru olduğunu ortaya koydu. Raporlarda neler yazdığını yakında kamuoyuna yansıttığımızda yer yerinden oynayacak. Kahramanmaraş Belediyesi’nde neler olmuş, hep birlikte göreceğiz. Bakalım daha önceki mülkiye başmüfettişinin hazırladığı raporu örtbas ettirdikleri gibi bunu da hasıraltı edebilecekler mi, doğrusu çok merak ediyorum.”

Bir başka gazetecinin; “Sayın Şendiller; son aylarda yoğun bir muhalefet tarzı sergiliyorsunuz. Başta Kahramanmaraş Belediyesi olmak üzere iktidar partisine hayli yükleniyorsunuz. Ancak; ne belediyeden ne de iktidar kanadından size cevap geliyor. İddiaya göre diyorlarmış ki; “seslenmeyin ve cevap vermeyin, konuşur konuşur durur. Kale almayın…” Hatta iktidarın merkez ilçe başkanının sizin muhalefet anlayışınızla ilgili olarak “20 yıl önceki bir anlayışla muhalefet mi yürütülür?” şeklindeki sözleri gündeme yansımıştı. Bunlarla ilgili neler söyleyeceksiniz?” sorusuna ise şu karşılığı verdi:

“Bizim için önemli olan vatandaşlarımızdır ve onların bizi kale alması önemlidir. Yoksa onların bizi kale alıp-alması hiç te umurumuzda değil. Biz gerçekleri söyleyerek acı tabloları ortaya koyuyoruz. Bunun 20 yıl öncesi ve sonrası ile ne ilgisi var. Eğer çevre kirleniyorsa, ormanın içine çöplük yapılmak isteniyorsa bunu dile getirmemiz kadar doğal daha ne olabilir ki. Onlar asıl çağ dışı kafaya sahip olduklarından ne söylediğimizi anlayamıyorlar ya da anlamak istemiyorlar. Kimin kimi kale alıp-almadığını ileriki günlerde hep birlikte göreceğiz.”

Kanal46

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.