Sen gül suyuyla banyo yap

Sen gül suyuyla banyo yap
Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Isparta'da gül suyu döktürmesini eleştirerek; "Yazık günahtır ya. Götür bari villanın havuzuna dök de, gül suyunda banyo yap" dedi.

Öğlen saatlerinde karayolu ile Erzincan'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşma yaptı. Yaklaşık 3 bin kişinin bulunduğu alanda vatandaşlara seslenen ve 13 Ekim 2002 yılında Başbakan Erdoğan'ın Erzincan'a geldiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Erzincan'da diyor ki bizim gazetemiz, televizyonumuz yok diyor. Vatandaşlar diyor ki, açız, işsiziz, iş istiyoruz. Ne zaman 2002, tarih 2010, açlık var mı? İşsizlik var mı? İş isteyen çok mu? Sekiz yıldır yönetiyorlar ve sekiz yıldır aynı terane çalıyor. Onun için önce 12 Eylül'de ondan sonra da seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) bu millet ders vermek zorundadır. Yalana ve dolana son vereceğiz" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın Isparta mitinginde yaptığı konuşmaya değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın kendine memur dediğini, memurları hakir görmeye çalıştığını ileri sürerek, 27 buçuk yıl memurluk yaptığını alın teri ile çalışarak boğazından haram lokma geçmediğini ifade etti. "Erdoğan'ı bu sözünden dolayı memurlara havale ediyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "Kendi devletime onurumla var gücümle hizmet ettim. Boğazımızdan aşağı haram lokma inmedi. Biz alnımız ak, yüreğimiz temiz olarak halkın karşısına çıkıyoruz. Recep Bey gibi değiliz" diye konuştu.

"Başbakan Kemal" tezahüratları eşliğinde konuşmasını sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu, "Şimdi bir başbakan var, memuru hakir görüyor, işçiyi hakir görüyor, emekliyi hakir görüyor. Bu adamın bu milletle ne derdi var? Yüksek duvarlarla örülü havuzlu evini de yaptın, bu milletten ne istiyorsun artık. Artık bu ülkede yalana dolana yer yok. Yırtık ayakkabılarla siyasete girip, milleti dolandırıp, havuzlu villalarda oturmak da yok. Onlar sanıyorlar ki biz iktidara gelince onlara hesap sormayacağız. Recep Bey; nereye kaçarsan kaç, bu kardeşin seni bulacak, bu hesabı soracak" ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Isparta'ya gittiğini ve meydanı gülsuyu ile yıkadığını söyleyen CHP'li Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan'dan bir isteğim olacak. Madem gülsuyunu sokaklara döküyorsunuz, yazık günahtır ya. Götür bari şu villanın havuzuna dök de, gül suyunda banyo yap" dedi.

Yaklaşık yarım saat süren konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu, otobüsle meydandan ayrılmak istedi. Kalabalığın arasında zorlukla ilerleyen otobüse eskortluk eden çevik kuvvet polisleri ile vatandaşlar arasında kısa süreli arbede yaşandı. Partililerin de araya girmesi ile kavga büyümeden engellendi. Cumhuriyet Meydanı'ndan ayrılan Kılıçdaroğlu, buradan havaalanına geçti. Kılıçdaroğlu, havayolu ile Ankara'ya döndü.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.