Sefer Aycan sözleşmeliye kadro da yeni talepte bulundu!

Sefer Aycan sözleşmeliye kadro da yeni talepte bulundu!
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, sözleşmeliye kadro da yeni talepte bulundu.

Aycan, TBMM’de yaptığı konuşmasında vekil ebe, hemşire, ücretli öğretmen, ek ders ücreti karşılığı çalışan personel, vekil imam, fahri Kur'an Kursu öğreticilerine kadro istedi.

Aycan konuşmasında şunları kaydetti;

“Anayasa’mıza göre devletin daimî hizmetleri devlet memurları aracılığıyla yürütülür. Esas istihdam şekli devlet memurluğudur. Esas işlerden sayılmayan hizmetler için veya geçici olarak ihtiyaç duyulan kişilerin ise sözleşmeli olarak istihdam edilmesi usuldendir.

Bu kapsamda, Sayın Cumhurbaşkanımızın esas hizmetten sayılan hizmetlerde sözleşmeli olarak hizmet veren kişilerin devlet memurluğu kadrosuna geçirileceğiyle ilgili açıklamasını memnuniyetle karşılıyor ve destekliyoruz.

Kamu kuruluşlarında devletin daimî hizmetlerini veren sözleşmeli veya devlet memuru statüsünde olmayan kişiler de vardır. Sağlık hizmeti veren vekil ebe, hemşire, sağlık memurları; okullarda ders ücreti karşılığı çalışan öğretmenler; Aile Bakanlığında ders ücreti karşılığı çalışan personeller; vekil imamlar; fahri Kur'an kursu öğreticileri gibi kamu personelleri de vardır.

Bu kişilerin durumlarının da ele alınmasında, pozisyonlarına karar verilmesinde fayda vardır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.