Sefer Aycan, sözleşmeli personellerle ilgili konuştu

Sefer Aycan, sözleşmeli personellerle ilgili konuştu
Kamuda çalışan sözleşmeli personellerin durumuyla ilgili konuşan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, yaşanan mağduriyetleri dile getirdi.

Aycan mecliste yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“Sayın Başkan, kamuda esas çalışma statüsü devlet memurluğudur fakat kamuda devlet memurluğu dışında farklı statüde çalışan kamu personeli de vardır. Süreli ve süresiz sözleşmeli statüde çalışan çok sayıda kamu personeli bulunmaktadır. Sözleşmeli personelin devlet memurluğu kadrosuna geçirilmesi en uygun çözüm olacaktır. Sözleşmeli personel, en çok eş durumu tayini hakkından yararlanamadığı için mağdurdur. Bu, aile bütünlüğünü engellemektedir. Bu durumun düzeltilmesi yerinde olacaktır. Ayrıca, sözleşmeli personel kamuda yükselme sınavına girememektedir, bu da mağduriyete sebep olmaktadır. Bu sorunların çözülmesi, kamu personeli arasındaki farklılıkların giderilmesi çalışma barışı açısından çok yerinde olacaktır.
    Türkçülüğün Esasları ve birçok eserin yazarı, Türk milliyetçiliğinin fikir önderlerinden Ziya Gökalp'ı ölüm yıl dönümünde rahmetle ve minnetle anıyoruz, mekânı cennet olsun."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.