Sağlam Ilıcalılar’dan “Evet” İstedi

Sağlam Ilıcalılar’dan “Evet” İstedi
Ilıca Ak Parti Belde Teşkilatı’nın iftar yemeğine katılan Mehmet Sağlam Ilıcalılar’dan “evet” oyu istedi.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri “evet” çalışmalarına dur durak bilmeden devam ediyor. Dün akşam saatlerinde Ilıca’ya gelerek Ak Parti Belde Teşkilatı’nın iftar yemeğine katılan Eski Milli Eğitim Bakanlarından Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam, Ilıcalılar’dan 12 Eylül’de yapılacak anayasa referandumuna “evet” oyu vermelerini istedi.

İftardan yaklaşık bir saat önce Ilıca’ya gelen Sağlam, kasaba sokaklarında dolaşarak vatandaşlarla sohbet etti. Kasabalıdan ve Ilıca’da konaklayan misafirlerden büyük ilgi gören Sağlam, kasaba esnafını da tek tek ziyaret ederek  hâl-hatır sorup dertlerini dinledi. Mehmet Sağlam daha sonra beraberindeki, il yönetiminden bazı kişilerinde aralarında bulunduğu ekiple birlikte belde teşkilatının Ilıca Aile Çay Bahçesi’nde verdiği iftara katıldı.

ilica-halki.jpg

Yaklaşık bin kişinin katıldığı iftara Ilıca Belediye Başkanı Remzi Demir, Ilıca Belediyesi eski başkanları Mehmet Kaçmaz ve Cuma Karalar, Ilıca Belediyesi Meclis Üyeleri’nden bazıları ve Ak Parti Belde Teşkilat Başkanı Turgut Ardıç da katıldı. Diğer taraftan bazı Ilıca Belediyesi Meclis Üyeleri’nin Ak Partili oldukları halde yemeğe katılmamaları gözlerden kaçmadı.

Yenilen iftar yemeğinin ardından Ak Parti Belde  Başkanı Turgut Ardıç sofra duası yaptırdı. Duanın ardından Cuma Karalar mikrofonu eline alarak yemeğe katılan vatandaşlara konukları takdim etti. Daha sonra Ilıca Belediye Başkanı Remzi Demir kısa bir selamlama konuşması yapıp sözü Mehmet Sağlam’a verdi.

Sağlam konuşmasına “Ben size hiçbir zaman yanlış yol göstermedim, değeri olmayan hiçbir şeyi övmedim” diye başladı. Anayasa paketinin içeriği hakkında geniş bilgi veren Sağlam, “Bütün maddeler insanımızın daha fazla hürriyeti için” diyerek sözlerini sürdürdü. Konuşması sık sık alkış ve tezahuratlarla kesilen Sağlam Türkiye’deki mevcut sistemi “66 Oyunu”na benzetti.

mehmet-saglam.jpg

Sağlam: “Türkiye’de 66 diye bir oyun var. O’nu ben bilmem ama, bir söz başında ‘adam işi 66’ya bağlamış derler’. Türk siyasetini de 66’ya bağlamışlar. Yani meclis Anayasa Mahkemesi’nin kontrolünde, yürütme ve hükümet Danıştay’ın kontrolünde, yargı HSYK’nın kontrolünde. İşte bu esaret zincirini bu anayasa değişikliği ile paramparça ediyoruz.” dedi.

Ilıca’nın kendi gönlünde çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Sağlam, konuşmasını “Şimdi bile burada, yanımda Ilıcalı akrabalarım var diyerek bitirdi.

Konuşmasının ardından bir süre yetkililerle Ilıca’nın sorunları hakkında görüşen Sağlam, daha sonra Ilıca’dan ayrıldı.

Öte yandan yemeğe katılan vatandaşlar, yemeğe ve organizasyona tam not verdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.