Rotasını bilmediğimiz gemiye binemeyiz!

Rotasını bilmediğimiz gemiye binemeyiz!
Yılışın, AK Parti iktidarının anlatamadığı, yüzüne gözüne bulaştırdığı açılım için CHP’den destek alamayacağını kaydederek, rotasını bilemedikleri gemiye binmelerinin mümkün olamayacağını söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Galip Yılışın, AK Parti iktidarının anlatamadığı, yüzüne gözüne bulaştırdığı açılım için CHP’den destek alamayacağını kaydederek, rotasını bilemedikleri gemiye binmelerinin mümkün olamayacağını söyledi.

24 Haziran perşembe günü, saat 11.00’de parti binasında yaptığı basın toplantısında genel ve yerel meseleleri değerlendiren İl başkanı Galip Yılışın, ilkin birkaç gün önce hayatını kaybeden Cumhuriyet Başyazarı İlhan Selçuk ve meslektaşımız Serdar Bursalı’nın annesi Elif Bursalı için başsağlığı dileğinde bulundu, takiben 3 yıldır il başkanlığını yürüttüğü partinin son kurultaydan zaferle çıkışı ardından yakalanan rüzgarı da arkasına alarak, artık iktidardan söz etme vaktinin geldiğini kaydetti ve; “Bu kurultayda partimiz büyük rüzgar aldı. Bu aslında iktidar kurultayı. Çünkü iktidara geliyoruz. Biz 30 yıldır terör belası ile uğraştık. Evet, yazılan, söylenenler doğru, terör bir insanlık suçudur.  AK Parti iktidara geldiğinde terör sıfır noktadaydı, ama bugün gelinene noktaya bakarsanız, son iki ayda tam 55 şehit vermişiz. Sayın Başbakan taşerondan söz ediyor. Buradan soruyorum, taşeron kim? Amerika mı, İsrail mi, bunu açıklamak zorunda!” dedi, iktidarın açılımı anlatamadığını, Kürtleri ve Alevileri karşısına aldığını vurguladı, açılımı bir felaket açılımı olarak yorumlayarak, artık bu açılım lafından korkmaya ve endişe etmeye başladığını ifade etti ve aslında açılımın fiyaskoya dönüştüğünü iddia etti.

Ak Parti yetkililerin Irak lideri Mesut Barzani için “Mesut abi” demelerini de eleştiren Yılışın, “Bunlar abi dedikçe, Barzani ve adamları sınırlarımız içerisine girip askerlerimizi öldürüyor, AK Parti sekiz senedir de iktidarda,  terörü önleyemiyor” diye konuştu.

BEKLENTİLERİ KARŞILAYAMADILAR

Ekonomiye ilişkin düşüncelerini de açıklayan Yılışın, işsizliğin her geçen gün arttığını, terör kadar bela olmaya başladığını tekrarladı, ekonominin bittiğini iddia ederek, bu iktidarın artık yolcu Abbas konumuna geldiğini anlattı.

chp-2.jpg

Geneli bitirdikten sonra, kentin aciliyet kesbeden yerel meselelerine de değinme fırsatı bulan Yılışın, aynı şehirde yaşadığımızı, aynı sokağı, aynı mahalleyi paylaştığımızı, buna karşın iktidar tarafından muhalefetin yok sayılmak istendiğinin de altını çizdi ve sordu; “Muhalefet  var mı?” diye soruyorlar. Ben de soruyorum, “İktidar var mı, varsa nerede?” dedi.

Kentin yeşil alan bakımından oldukça fakir olduğunun da altını çizen Yılışın, imara ilişkin eleştirilerini de sıralamaktan geri kalmadı, “Yeni yerleşim alanlarına bakın,  apartmanların kimisi 4, kimisi 8, kimisi 12 katlı. Kimler veriyor bu imar izinlerini, bu şehri kimler yönetiyor?”  diye sordu.

Yılışın, Trabzon Bulvarının da artık cazibe merkezi olmaktan kurtulması gerektiğini söyledi.

Eski sanayi sitesinin bir ucube gibi kentin ortasında sırıttığını belirterek, “Bu bölgede, bırakın biri bayanı, bir erkek çocuk bile belirli saatten sonra gezemez.  Gezerse başına nelerin geleceğini bilir” diyerek geliyorum diyen tehlikeyi gün yüzüne çıkardı, adliye sarayının yer seçimindeki hatayı tekrarladı.

KSÜ ŞEHRE ENTEGRE OLAMADI

Konuşması sırasında bu gerçeği de ifade etmekten çekinmeyen Yılışın, iktidarı ben çalmayım, ben oynayayım demekle suçladı, bugün itibariyle 15 bin öğrencisi bulunan üniversitenin kentle bağdaşamadığını,  uyuşamadığını ve entegre olamadığını savundu. Kadro meselesine de değinen Yılışın devam ederek; “Bu şehirde yüzde 65 oy almışsınız, bunun şımarıklığı içindeler. Bizim söylediklerimizi, çözüm önerilerimizi caddeye almıyor, gücüme gitse de söylemek zorundayım, bizi adam yerine koymuyorlar. Tanıtım konusuna gelince,  bu şehir kapalı bir kutu. Kent konseyi diyorlar, var mı, yok mu bellisiz. Sadece adı var.  Hiçbir projesi, yaptırımı yok. Sözde var, fiiliyatta yok. Bir kurtuluş müzesi yapılmasından yanayım. Kahramanmaraş, kendini kurtaran tek şehir. Bu haklı gururu yaşatmak için bu müze şart diyoruz, dinlemiyorlar, bizi adam yerine koymuyorlar. Bakın, geçtiğimiz günlerde, Menzelet Baraj Gölünde bir şampiyona yapıldı. Offshore… Mehmet Balduk ve ekibini tebrik ediyorum. Kentin tanıtımı böyle olur. Sporla da olur. Kahramanmaraşspor için ikimse kılını kıpırdatamıyor. Niye, kayyuma gitsin istiyorlar. Kahramanmaraş bunu hak ediyor mu sizce. Bakın, bu hususta partimiz ve arkadaşlarımız üzerine düşeni ziyadesiyle yerine getirdiler. Gerek vekilim, gerekse arkadaşlarımız maddi-manevi desteklerini esirgemediler. Fikret Fındık da burada, kendisine sizin huzurunuzda, kırmızı-beyazlı takıma katkısından ve desteğinden ötürü teşekkür ediyorum!” diye konuştu.

EĞİTİM YERLERDE SÜRÜNÜYOR

chp3.20100624162055.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı komisyon başkanının Mehmet Sağlam olmasına rağmen, kentte ciddi bir eğitim sıkıntısının yaşandığını da ifadeye çalışan Yılışın, derslik sayısını yeterli görmediklerini, eğitimde kentin hak ettiği yerde bulunmadığını savundu ve “Bugün için dahi konteynırlarla eğitim sürdürülmektedir, ben bundan utanıyorum” diyerek kaygılarını dile getirdi.

Kahramanmaraş’ın sorunlarının Ankara’da tartışıldığını, oysa bu tür toplantıların basın ve sivil toplum kuruluşları önünde yapılmasının daha inandırıcı ve çözüm üretilmeye yönelik olabileceğini de savunan Yılışın, gazeteci Mehmet Fiskeci’nin; “Sayın başkanım, geçenlerde ulusal bir gazetede okudum, Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, ‘AK Parti iktidar oldu, ineklerin süt verimi arttı’ dedi. Siz iktidardan söz ediyorsunuz, siz iktidar olursanız, sizin döneminizde neyin verimi artacak?” sorusu üzeri Yılışın gülümseyerek, “Aslında bu tür ifadeler bize yakışan ifadeler değil ama, sordunuz madem, söyleyeyim, Olsa olsa AK Partili ineklerin sayısında artış olmuştur!” diyerek esprili cevap verdi.

ÇÖP DEPOLAMA ALANI VE SORUNSALI

Yerel medyanın tanınmış gazetecilerinden ve güçlü kalem Karaozan lakaplı Eshabil Karademir’in de, “Başkanım, bilindiği üzere çöp depolama alanı daha önce Maksutuşağı köyü civarına konuşlanacaktı. Ancak köylülerin direnmesi ve sizlerin de bu direnişe katkı sağlaması sebebiyle belediye bu alandan vazgeçti, şimdi Kürtül mevkiine, üstelik de ormanlık ve su havzası diye bilinen yeri çöp depolama alanı olarak seçti. Bu kaygı vereci ve sağlık terörü için sizden bu hususta Tomsuklu mevkiine gösterdiğiniz duyarlılığı ve yeterli ilgiyi göremedik, neden?” diye sorması üzerine de; “Bunu basından takip ettim, dediklerinize katılıyorum. Ancak bu konuda fazla bilgim yok. Bana yardımcı olur, bilgilendirirseniz, korkmayın, üzerime düşeni yerine getireceğime inanabilirsiniz” dedi ve meselenin üzerine ciddiyetle gideceğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.