Referandumda Güzel Bir Demokrasi Sınavı Verildi

 Referandumda Güzel Bir Demokrasi Sınavı Verildi
Kılıçdaroğlu, terörün toplumsal uzlaşmayla çözüleceğini belirterek, "Eğer artık analar ağlamasın diyorsak toplumsal desteği alarak bu sorunu çözmek zorundayız" dedi.

 

Kılıçdaroğlu, bu yıl 6.'sı düzenlenen 'Kalecik Karası Festivali'ne katıldı. Festivale Kılıçdaroğlu'nun yanısıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, Genel Sekreter Önder Sav, CHP Ankara milletvekilleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Standları gezen Kılıçdaroğlu'na Kalecik'le özdeşleşen siyah üzüm ve turşu ikram edildi. Seymen gösterisinin ardından festivalde bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Brüksel temaslarına değinerek, temaslarında hep CHP'yi hem de Türkiye'yi anlattıklarını ve başarılı görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti. Yarın Almanya'ya gideceğini bildiren Kılıçdaroğlu, burada Almanya Sosyal Demokrat Partisi yetkilileriyle görüşeceğini kaydetti. Festivalin yapıldığı Kalecik'in milattan önce kurulan bir yer olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Kalecik'in adını Kalecik Karası'nın duyurduğunu söyledi. Bir ürünün bir yerde olmasının önemli olmadığını, bu ürünün dünyaya tanıtılmasının önemli olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, festivalin Kalecik üzümünü dünyaya tanıttığını söyledi.

Referandum sonucuna da değinen Kılıçdaroğlu, güzel bir demokrasi sınavı verildiğini belirterek, 'evet' oyu verene de 'hayır' oyu verene de teşekkür etti. Kılıçdaroğlu, sonucu demokrasinin güzelliği olarak nitelendirdi. Terör konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, bu sorunun çözülmesi gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, "Biz istiyoruz ki terörü bitirelim. Her şeyimiz var. İnsan kaynağımız, doğamız, bütün güzelliklerimiz var. Biz, bütün güzellikleri tanıtmak yerine terörle uğraşmaya zamanımızı ayırıyoruz. Terörü gündemimizden çıkarmamız gerekiyor. Burada görev siyasi iktidara düşüyor. Toplumsal uzlaşma sağlayarak, bu sorunu çözeriz. Eğer analar ağlamasın diyorsak, toplumsal desteği alarak bu sorunu çözmek zorundayız. Hep beraber güzel Türkiye'yi kuracağız" diye konuştu.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.