Öğrenciler Eylemlerle Gündeme Gelmesin

Öğrenciler Eylemlerle Gündeme Gelmesin
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, öğrencilerin eylemlerle değil eğitimdeki başarılarıyla gündeme gelmelerini arzu ettiklerini söyledi.

TBMM Başkanı Şahin, Polonya Başbakanı Donald Tusk'u Meclis Divan Salonu'nda kabul etti. Kabulün sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Şahin, İstanbul'da hafta sonu polisin müdahalesiyle karşılaşan öğrencilerin dün önce Meclis'e girişinde yaşanan sıkıntıyla ilgili soru üzerine yüksek öğrenim kurumlarında öğrenci olma başarısını gösteren 3 milyondan fazla gencin biran önce okullarını bitirmelerini ve hayata atılarak ailelerinin ve milletin beklentilerini karşılamalarını istediklerini söyledi.

Yükseköğrenimin, liseyi bitiren her gencin elde edebileceği bir imkan olmadığını vurgulayan Şahin şunları söyledi:

"Derslerine iyi çalışmalılar. Tüm dikkatlerini ve mesailerini derslerine yönlendirmeliler ve biran önce okullarını başarıyla tamamlayarak hayata atılmalılar, buna hazırlanmalılar. Ancak öğrencilerimizin üniversitelerle ilgili bir takım beklentileri olabilir. Bu beklentiler üniversitelerimizde var olan dernekler kanalıyla yetkililere iletilebilir. Tabii ki toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkı yasalarda belirlenmiştir. Bunun prosedürü yasalarda açıkça ifade edilmiştir. Öğrencilerimizin eğitimdeki başarılarıyla gündeme gelmelerini arzu ederiz. Bir takım eylemler sebebiyle öğrencilerimizin gündeme gelmiş olmasından üzüntü duyduğumu ifade etmek istiyorum."

Şahin, konunun Meclis boyutuyla ilgili soruya da cevap vermek istediğini belirterek, TBMM'nin bir iç güvenlik yönetmeliği olduğunu söyledi. Yönetmeliğin 10. maddesinin 9. fıkrasının, TBMM'ye girişi düzenleyen bir madde olduğuna işaret eden Şahin, "Orayı okuduğunuz takdirde dün o gençlerin güvenlik birimlerince niçin içeri alınmadığının cevabını orada bulacaksınız. 9. fıkradaki o nitelemeye uygun düşmediğini bana bildirdikleri bir kaç öğrenci arkadaşımız içeriye alınmıştır" şeklinde konuştu.

TBMM İç Güvenlik Yönetmeliği, daha önce devlet büyüklerine karşı eylem yapmış kişilerin Meclis'e alınmamasını düzenliyor.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.