Neresine 'hayır' diyeceğiz

Neresine hayır diyeceğiz
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, referanduma giden anayasa değişikliği ile ilgili, " Bir ayıp gibi duran cuntaları koruma ve kollama maddesi ortadan kaldırılıyor, bunun neresine 'hayır' diyeceğiz" dedi.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu Sarar Giyim Fabrikası'nı ziyaretinde gazetecilere açıklama yapan Genel Başkan Topçu, anayasa değişiklik paketinde önemli eksiklikler bulunduğunu savundu. İktidar ve muhalefetin tavrıyla ana gündem maddesi haline gelen paketin bir kavga sebebi haline geldiğini ifade eden Topçu, "Çirkin bir usul ve üslupla bir referandum yürütülüyor. BBP olarak muhalefetin ve iktidarın bu usullerini ve üsluplarını tasvip etmiyorum, beğenmiyorum ve kınıyorum'' dedi.

Topçu, milletin de devletin de buradan bir şey kazanmadığını dile getirerek, "Bunlar yukarıda birbirinin boğazına sarıldıkça, birbirine ağza alınmayacak sözler ettikçe, halk geriliyor. Halbuki milletimizin morale ihtiyacı var, dünyanın sonu falan da değil. 16 defa değişmiş bu cunta anayasası. Bu kadar değişikliği kimsenin ruhu duymamış. Şimdi 17.'si değişiyor. Bununla ilgili de millete gidiyoruz. Bunu böylesine partizanlaştırmak, siyasallaştırmak doğru değil, usulünü ve üslubunu tasvip etmemiz mümkün değil. Ülkemizin barışa, sevgiye, hoşgörüye ihtiyacı var. Barış, sevgi, hoşgörü ortamından meselelerimizin usul ve üslup dahilinde konuşulmasından yine insanımız ve ülkemiz kazanır. BBP olarak biz bu referandumu milleti bilgilendirme olarak düşünüyor ve bu metotla bu süreci geçirmeye çalışıyoruz" diye konuştu

Anayasa değişikliğinin bir adım olduğunu anlatan Topçu, şunları söyledi:

"Hayır diyecek hangi tarafı var? Kadınlara, çocuklara, şehit dul ve yetimlere, emeklilere pozitif bir ayrımcılık ve koruma getiriyor. Artık 5 yaşındaki çocuklarımızın üzerinde sigara söndürüldüğü zaman devlet orada anayasal bir güvence olacak. 2 yaşındaki çocukların ırzına tasallut edildiği zaman o hayvanlar elini kolunu sallayarak dolaşamayacak. Bu çocuklar anayasal güvence altında olacak. Bir ayıp gibi duran cuntaları koruma ve kollama maddesi ortadan kaldırılıyor, bunun neresine 'hayır' diyeceğiz."

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.