Murat Aras; “Özal” İle siyaset yapanlar “Hayır” demez

Murat Aras; “Özal” İle siyaset yapanlar “Hayır” demez
Yeni yönetim sistemi ile ilgili yapılacak referandum için Maraş gündeme konuşan Murat Aras; “Evet” oyu vereceğini açıkladı

Yeni yönetim sistemi ile ilgili yapılacak referandum için Maraş gündeme konuşan Murat Aras; “Evet” oyu vereceğini açıkladı

1983 yılından bu yana Kahramanmaraş siyasetinde tanınan bir isim olan şu anda Eczacılar Odası Başkanlığını yürüten Murat Aras, Nisan ayında yapılacak olan referandum ile ilgili görüşlerini maraş gündeme açıkladı.

murat-aras-1.jpg

Aras; Türkiye’de siyasette farklı bir çığır açan merhum Turgut Özal ile birlikte siyaset yapan Anavatanlıların yeni yönetim sistemi ile ilgili referandumda “hayır” diyemeyeceğini ifade ederek şunları söyledi.

BAŞKANLIK SİSTEMİNİ İLK DEFA ÖZAL ÖNERDİ

Türkiye de iki başlı sistemden en çok çeken siyasilerden biriside merhum Turgut Özal’dır. Hatırlanacağı gibi 12 Eylül darbesinden sonra ilk seçilmiş Başbakan olarak Kenan Evren ile çalıştı. O dönemde Cumhurbaşkına verilen yetkiler Başbakan- Cumhurbaşkanı arasında sorunlar oluşturdu. Buna en güzel örnek ise merhum Ecevit ile Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer arasında yaşanan anayasa kitabı fırlatılması ve sonrasında Türkiye’de ki ekonomik krizleri söyleyebiliriz.

murat-aras-2.jpg

Merhum Özal daha o yıllarda Türkiye’nin arzu edilen hedeflere ulaşılması için Başkanlık sistemini önermiştir. Şu anda iki güçlü parti bu yasayı TBMM’den geçirterek milletin önüne sandığı koymuştur. Merhum Özal ile siyaset yapan hiç kimse bu referandumda hayır oyu vermeyecektir. Bizler ülkenin daha iyi yönetilmesi için “Evet” diyeceğiz dedi.

ANADOLU ALEVİLİĞİ ÜZERİNDE TEZ YAPTI

Murat Aras Türkiye’de tramp (atıcılık) alanında iyi dereceleri olmasının yanı sıra Uluslararası müsabakalarda da Türkiye’yi temsil etmiş bir isimdir.

Siyasetten uzak kaldığı süre içinde Türk tarihi alanına merak sarmış Anadolu Aleviliği üzerine ciddi bir çalışma yaparak bu çalışmasından dolayı da bir süre önce DR. Ünvanını akademik anlamda almıştır. Yaklaşık 700 sayfa civarında yaptığı tezi akademik çevrelerde heyecan uyandırırken bu tez çalışmasını iki cilt halinde yayımlayarak araştırmacıların bilgisine sunmayı hedeflemektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.