‘Mülk, Recep Bey'in değil devletindir’

‘Mülk, Recep Beyin değil devletindir’
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde düzenlenen mitingde halka seslendi.

Alaplı Merkez Camii önünde düzenlenen mitinge; CHP Zonguldak milletvekilleri Ali Koçal, Ali İhsan Köktürk, İl Başkanı Osman Yayla, CHP Alaplı ilçe Başkanı Nuri Tekin, Yönetim Kurulu Üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Başbakan Erdoğan'ın "Kendileri için aynaya baksınlar" sözünü anımsatan Kılıçdaroğlu, "Sözde benimle alay edecek. 'Memur Kemal Efendi' diyor. Ben işçiyim, memurum, çiftçiyim. Ben bu milletin Kemal'iyim Recep Bey. Bize, 'Aynaya baksın' demiş. Sözünü tuttum aynaya baktım, o aynada emekli, memur, esnaf, işçi, çiftçi Kemal'i gördüm. Ben soruyorum sen aynaya bakacak mısın, aynaya bakmaya yüzün var mı? Aynaya baktığı zaman kimleri görecek? Kalpazanları, ihaleye fesat karıştıranları, hayali ihracatçıları, işçiyi, çiftçiyi, memuru hor görenleri görecek" ifadelerini kullandı.

CHP olarak hiçbir zaman kul hakkı yemediklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, "CHP olarak kul hakkı yiyenlerin peşinde olacağız. Recep Bey, 'Kim bu hakkı yiyenler?' derse, etrafına baksın, aynaya baksın. Kalpazan, naylon faturacı, ihaleye fesat karıştıran, siyaset yoluyla zenginleşen kimmiş, görsün" dedi. AK Parti iktidarında eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a, Üstün Hizmet Madalyası verilmesini de eleştiren Kılıçdaroğlu, "Muhtırayı veren adama, dünyanın hangi demokrasisinde Üstün Hizmet Madalyası verilir? Yiğit adamsan, çık açıkla" dedi.

Kendisinin efendi adam olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Memur Kemal dediler, şimdi Bay Kemal diyorlar. Ne derlerse desinler önemli değil. Benim bir tek adım var Kemal, o da bu millete feda olsun. Efendi dediler dalga geçmek için. Samimi söylüyorum ben efendi adamım. Biz büyüklerimizden efendi olmayı, büyüğe saygılı olmayı, dürüstlüğü, yalan söylememeyi öğrendik" diye konuştu.

Alaplı'da fındık üretiminin önemli bir yer tuttuğunu belirten Kılıçdaroğlu, fındık bahçesinde fındık toplayan kadınların emeklerine şükran duyduğunu söyledi. Kendilerini düşünen değil, halkı düşünen bir iktidarın lazım olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, referandumda vatandaşlardan ''hayır'' oyu kullanmalarını istedi. Kılıçdaroğlu, "Bir ülkede adalet varsa o ülkede demokrasi vardır. Mahkeme salonuna da hiç gittiniz mi bilmiyorum. Orada girerken arkada bir yazı var: 'Adalet mülkün temelidir.' Orada mülk Recep

Bey'in mülkü değil, orada mülk devlet demektir" ifadelerini kullandı.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.