Mmp Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz:

Mmp Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz:
Milliyetçi Muhafazakar Parti (MMP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, “Türkiye savunma tedbirlerini sadece Suriye hedefine bağlı olarak değil, İran ve bu eksene destek verebilecek Rusya ve Çin gibi güçleri de hesaba katarak almalıdır” dedi.

- Milliyetçi Muhafazakar Parti (MMP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, “Türkiye savunma tedbirlerini sadece Suriye hedefine bağlı olarak değil, İran ve bu eksene destek verebilecek Rusya ve Çin gibi güçleri de hesaba katarak almalıdır” dedi.

Yazılı açıklama yapan Yılmaz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Rusya savunma bütçesini kontrol ettikten sonra Türkiye’ye tavsiyede bulunması gerektiğini belirterek, “Silahlanma en doğal hakkımızdır. Herkes saygı duymalıdır. İran, Türkiye için Suriye’den daha fazla tehdit oluşturmaktadır. Bu nedenle Türkiye savunma tedbirlerini sadece Suriye hedefine bağlı olarak değil, İran ve bu eksene destek verebilecek Rusya ve Çin gibi güçleri de hesaba katarak almalıdır. İran’ın askeri gücü Türkiye’de daha geniş bir coğrafyayı tehdit etmektedir. Karadeniz ve Erzurum civarına da savunma sistemi kurulmalıdır. İran’ın Kuzeyinden Türkiye’ye yönelebilecek tehditler göz ardı edilmeden önemsenmeli ve bu coğrafyadan Türkiye’nin Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesine gelebilecek tehditleri hesaba katarak, İran’ın Kuzey sınırları güvenli bölgeler haline getirilmelidir” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.