Milli Eğitim Bakanı Çubukçu İlk Ders Zilini Çaldı

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu İlk Ders Zilini Çaldı
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, SBS yeniden yapılandırılmasının hem öğrenciler hem veliler tarafından büyük bir mutlulukla karşılandığını belirtti.

 

Yeni eğitim-öğretim yılı Ankara'da da düzenlenen törenle başladı. Sincan İl Genel Meclisi İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene Bakan Çubukçu'nun yanısıra, Ankara Valisi Alaattin Yüksel, öğrenciler ve veliler katıldı. Törende bir konuşma yapan Bakan Çubukçu, "Bütün amacımız ülkemizin her beldesinde bir cevher gibi işlenmeyi bekleyen çocuklarımıza ve tüm gençlerimize ulaşmak hep birlikte kaliteli bir eğitim ortamı hazırlamaktır" diye konuştu.

Türkiye'de pek çok okulun derslik ve öğretmen gibi sıkıntılarının çözüldüğünü belirten Çubukçu öğrencilere, "Bugün hepimiz ders kitaplarınızı sıra üstünde bulacaksınız. Bugün baktığımızda sizler geçmiş yıllara oranla çok daha şanslı bir süreçten geçiyorsunuz. Geçmişte olmayan bu imkanlara siz öğretmenler sahipsiniz. İstiyoruz ki gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de öğrenme becerisini edinip ve teknolojik yeni fikirler ürütecek ve projeler üretecek bilim adamları olarak yetişin" dedi.

Türkiye'nin teknoloji konusunda pek çok ülkeyle yarışabilecek konumda olduğunu belirten Çubukçu, yeteneklerin ortaya çıkması için bu eğitim-öğretim yılında ders saatlerini azalttıklarını anımsattı. Çubukçu, "Gençlerimize, çocuklarımıza spor sanat ve diğer bütün aktivitelere zaman ayıracak, okulda kendilerini mutlu hissedecek bir sosyal paylaşımları olabilecek bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

 

Bu konuda yeni bir sisteme geçtiklerini anlatan Bakan Çubukçu, bu sistemle çocukların her türlü donanıma sahip yetişmesini hedeflediklerini söyledi. Çubukçu, "Böylece sizler sadece bilgiyle değil becerilerle donanmış yetişeceksiniz" dedi.

Bu kapsamda ilköğretim kademelerinde serbest etkinlik dersinin 1. ve 5. sınıflarda uygulanmaya başlanacağını belirten Bakan Çubukçu, yine bu kapsamda SBS'nin kaldırıldığı söyledi. SBS'nin yeniden yapılandırılmasının hem öğrenciler hem de veliler tarafından büyük bir mutlulukla karşılandığını belirten Çubukçu, "Bu konuda atılmış adımlar neticesinde öğrencilerimiz artık çok şikayet edilen 'Oğlum keman dersini bıraktı artık basketbol oynayamıyor' yerine hem okuldışı aktivitelerini güçlendireceğiz hem de yetenekleri doğrultusunda yetiştirmeye çalışacağız" diye konuştu.

Özellikle kız çocuklarının okutulmasında ve özürlü çocukların eğitilmesinde ailelere büyük görevler düştüğünü ifade eden Çubukçu, referandumda kabul edilen anayasa değişiklik paketindeki kadınlar için pozitif ayrımcılıkla ilgili düzenlemenin kız öğrencilerin ve engelli öğrencilerin eğitilmesine daha büyük fırsatlar yaratacağını kaydetti. Her çocuğun eğitilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Çubukçu, 'Feda edilecek tek bir ferdimiz yoktur' ilkesiyle hareket ettiklerini söyledi.

Bakan Çubukçu, Haydi Kızlar Okula kampanyasının, eğitim konusunda kız çocuklarına erkek çocuklarından daha fazla yatırım yapılması ve son olarak referandumda kabul edilen anayasa değişiklik paketindeki düzenlemenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin kadınlara pozitif ayrımcılık gösterdiği konusunda en tipik örneklerinden biri olduğunu vurguladı.

Kadınların eğitiminin yükselmesinin her şeyden önce ailenin ve toplumun yükselmesini sağlayacağın ve ülkemizin gelişmesinde çok büyük rol oynayacağını vurgulayan Çubukçu, kadıların her şeyden önce iyi bir eğitim almaları gerektiğini vurguladı. Çubukçu konuşmasının ardından Ankara Valisi Alaattin Yüksel ile birlikte ders zilini çaldı. Sınıfların gezen Çubukçu okul sıralarına oturdu, çocuklarla tek tek ilgilendi.

Öte yandan, "Akıllı Tahta" projesiyle çocuklar boş geçen derslerde bilgisayar ortamında dersler alacak. Pilot olarak seçilen Sincan İl Genel Meclisi İlköğretim Okulu'nda çocuklar ellerindeki elektronik cihazlarla bilgisayar ortamından tahtaya yansıyan dersleri izleyebilecek ve sorulan soruları yanıtlayabilecek.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.