Milletvekili Dinlemezler Yaka Paça Alırlar

Milletvekili Dinlemezler Yaka Paça Alırlar
CHP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın tutuklanmasına tepki göstererek, "Bu soruşturmalar bu yüce çatıya (Meclis) kadar uzanacaktır.

Çünkü hukuk tanımamak, her şeye ben kadirim, benim geniş yetkilerim var, ben böyle yorumlarım anlayışı Meclis'e kadar uzanır. Önümüzdeki süreçte parlamentoda hukuk dışı tutuklamalar, gözaltı bekleyebilirsiniz" dedi.

İçli, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın tutuklanmasını değerlendirdi. "Bu yaşananlar komedi mi, trajedi mi artık halkın takdirine sunuyorum" diyen İçli, yaşanlarının bu ülkede artık hiç kimsenin güvenliğinin kalmadığını gösterdiğini savundu.

Hukukun adının kirletildiğini ve bunun demokrasi açısından çok acı verici bir durum olduğunu belirten İçli, "Hukuk, kin ve hesaplaşmaya alet edilmektedir. Tüm soruşturmalar sipariş üzerine yapılmaktadır, kovuşturmalar, yani yargılama süreci ise fetvalar ve vaazlarla etkilenmek suretiyle yargılama süreci hukuk değil bambaşka olaya dönüştürülmüştür" dedi.

"Artık herkesi cin çarpmaktadır" diyen İçli, "Bunu kişi anlamında söylemiyoruz görünmez bir takım kişi veya varlıklar Türkiye'deki her yargılama ve soruşturmayı etkilemekte, kendinden olmayanları bertaraf etmek için olağanüstü çaba sarf etmekte, tuzaklar kurmakta ve tertipler yapmaktadır. Bunu şiddetle kınıyorum. Bunun sonu yoktur, eğer kinle, garezle, hukuk dışı işler yapılıyorsa, bunu yapanlar bilsinler ki ergeç kötü niyetli insanlar hesaplarını Türk yargısı önünde vereceklerdir. Bundan Türk halkının en ufak şüphesi olmaması gerekir" diye konuştu.

"ÖZEL YETKİLİ SAVCI VE MAHKEMELER GINA GETİRDİ"

Bir gazetecinin 'Hanefi Avcı kitap yazmasa ve 30 Eylül'de açıklama yapacağını söylemese tutuklanır mıydı?' sorusuna İçli, bir hukukçu olarak tahmin yürütemeyeceğini belirterek, "Ama şunu biliyorum, Hanefi Avcı kendisinin tutuklanmasını isteyen savcı hakkında suç duyurusunda bulunmuş. Hukuk dünyasında taraflar arasında husumet olan kişiler ne soruşturmaya ne de kovuşturmaya katılır. Şimdi siz bu savcı hakkında şikayet dilekçesi vereceksiniz, yasaya aykırı işlem yaptığını söyleyeceksiniz. O kişi sizi alacaksorgulayacak ve tutuklanmanızı isteyecek, bu görülmüş şey değil" şeklinde konuştu.

Avcı'ya benzer bir olayın Erzincan'da da yaşandığına işaret eden İçli, "Özel yetkili savcılık, özel yetkili mahkemeler artık gına getirdi" şeklinde konuştu.

"BU SORUŞTURMALAR BU YÜCE ÇATIYA (MECLİS) KADAR UZANACAKTIR"

Artık kimsenin güvencesi bulunmadığını ve bu soruşturmaların ucunun açık olduğunu iddia eden İçli, şunları kaydetti:

"Bunun için referandum sonucu beklendi. Bu soruşturmalar bu yüce çatıya (Meclis) kadar uzanacaktır. Çünkü hukuk tanımamak, her şeye ben kadirim, benim geniş yetkilerim var, ben böyle yorumlarım anlayışı Meclis'e kadar uzanır. Önümüzdeki süreçte parlamentoda hukuk dışı tutuklamalar, gözaltı bekleyebilirsiniz. Herkes aklını başına toplasın. Bu çok tehlikeli bir süreçtir.

Kitapta iddia ettiği konular soruşturulmuyor, 'sen bunları niye iddia ediyorsun' diye bir kişiden kin ve intikam almak saikiyle soruşturma başlatılıyor. Bu nasıl hukuk devletidir. Koskoca emniyet müdürü, koskoca ordu komutanı, koskoca bir başsavcı, koskoca bir basın mensubu, koskoca bir aydın keyfiliklerle ucu açık soruşturmalara tabi tutuluyor. Daha neyle suçlandıklarını bilmiyorlar."

"MİLLETVEKİLİ FALAN DİNLEMEZLER, YANİ YAKAPAÇA ALIRLAR"

İçli, soruşturmaların Meclis'e kadar uzanacağına dair bir duyum mu aldığının sorulması üzerine, şöyle devam etti:

"Bunlar hep yazıldı, çizildi, belirli milletvekilleri hakkında bir takım iddialarda bulunuluyor. Sipariş üzerine fezlekeler de düzenlettiriliyor. Sipariş üzerine iddia düzenleniyor. Eğer bu hukuksuzlukları yapan kişiler kendilerinde bu gücü gördükleri takdirde inanın, milletvekili falan dinlemezler. Yani yaka paça alırlar. Çünkü 'ben yetkiliyim kardeşim senin hakkında böyle bir iddia vardır, sen terör örgütü mensubusun gel bakalım' der. Böyle bir şey olur mu? Türkiye'de sadece Beşiktaş'taki adliye mi

var? Türkiye'de başka yargıçlarımız yok mu? Suçlamak amacıyla söylemiyorum.

Hepsi için söylemiyorum. Şerefli, onurlu yargıçlarımız var, meslektaşlarımız var. Ama yeter. Belirli insanlarda Allah sevgisi olmayabilir ama şu kadarcık Allah korkusu olan Allah'a inancı olan insan böyle tezgahlara, tuzaklara sessiz kalmaz, alet olmaz. Adamı içeri aldıktan sonra arkadan delil topladığınız zaman bu hukuki değildir. Önce delili toplayacaksın sonra o adamı tutuklayacaksın. Tutuklama bir tedbirdir, ceza değildir.

Yani cin çarpma diyorlar. Gerçekten eskiden ben çocukken söylerlerdi, cin çarptığı zaman ağzı yüzü yamulur diye. Şimdi cin çarptığı zaman kendini ya Silivri'de buluyorsun ya kanser oluyorsun ya da felç geçiriyorsun. Yani bunun da bir haddi hesabı olması lazım."

İçli, başörtüsü konusundaki gelişmelerin hatırlatılması üzerine de, bu konuda hükümeti samimi bulmadığını sözlerine ekledi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.