MHP Bu Şerefsizliği Kabul Etmez

MHP Bu Şerefsizliği Kabul Etmez
Bahçeli, hükümetin terör örgütüyle diyalog kurduğu iddiasına ilişkin olarak, "MHP, bu şerefsizliği kabul etmez" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin terör örgütüyle diyalog kurduğu iddiasına ilişkin, "MHP, bu şerefsizliği kabul etmez. Sen açıklamazsan, günü saati geldiğinde Milliyetçi Hareket bunu açıklar ve açıklamakla beraber terör örgütü ile nasıl işbirliği yaptığının hesabını da sorar" dedi.

Bahçeli, partisinin Yenimahalle İlçe Teşkilatı tarafından düzenlediği iftar programına katıldı. Referanduma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, anayasa değişikliğiyle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) etkisiz hale getirilmeye çalışıldığını ileri sürdü. Bahçeli, HSYK'nın etkisizleşmesiyle, ileride terör örgütü PKK'nın siyasallaşması için çıkarılacak kanunların yargıdan dönmemesinin önlenmesinin hedeflendiğini iddia etti. Söz konusu değişikliği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Yüce Divan'dan kurtarmaya yönelik bir girişim olarak da değerlendiren Bahçeli, anayasa değişikliğine 'hayır' demenin milli bir görev olduğunu savundu.

Hükümetin terör örgütüyle diyalog kurduğunun, terör örgütünün Kandil'deki bir elebaşı tarafından teyit edildiğini ileri süren Bahçeli, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakan adeta kızarıyor, yaptığından utanıyor ve bunu üstünden atabilmek için MHP'ye saldırıyor. 'Bu diyalogu, bu pazarlığı açıklamazsanız şerefsizsiniz' diyor. MHP, bu şerefsizliği kabul etmez. Sen açıklamazsan, günü saati geldiğinde Milliyetçi Hareket bunu açıklar ve açıklamakla beraber terör örgütü ile nasıl işbirliği yaptığının hesabını da sorar. Biz diyoruz ki 'nasıl oldu bu iş, bunları anlat, milletimizden saklama. Her şeyi saklıyorsun, gizliyorsun ama fark ediliyor'.

Sen hangi işbirliğini, kiminle nasıl yaptığını açıklamak yerine gerçeklerin üstünü örtmek için MHP'ye niçin saldırıyorsun? MHP, İmralı'daki cani başıyla sade kahve içip beraber konuştun mu diyor sana? Yaptığın temasları, anlaşmaları, diyalogları, açılım gerçeğini bu millete aç, millet bütün gerçeği bilsin diyor. Hala meydanlara çıkıp MHP'ye saldırıyor. MHP, kirli ağızlardan çıkan şerefsizlikle şerefsizlenmez. MHP, günü geldiğinde her şeyi gizleyen şerefsizlerden hesap soracak."

MHP Genel Başkanı Bahçeli, anayasa değişikliği maddelerinin vatandaşlar tarafından iyi incelenmesini ve siyasi partilerin açıklamalarını iyi değerlendirmelerini isteyerek, 12 Eylül'de 'oyuna düşmemek için' 'hayır' çağrısı yaptı. Bahçeli, "Referandumda sandıktan 'Hayır' oyları 'Evet' oylarından fazla çıkarsa iktidardan hesap sorma günü başlıyor demektir" ifadesini kullandı.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.