Mercan'dan "füze kalkanı" açıklaması

Mercandan füze kalkanı açıklaması
Ak Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan, ''Kim ne derse desin, batılı, doğulu, Türk medyası ne yazarsa yazsın, biz savunma sisteminin bir başka bölgeyi, ülkeyi tehdit olarak kurulmasını istemiyoruz" dedi.

Eskişehir Ak Parti İl Başkanlığı tarafından Kurşunlu Külliyesi'nde düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Murat Mercan, NATO bünyesinde kurulmak istenen füze savunma sistemi ile ilgili müzakerelerin devam ettiğini belirterek, ''Kim ne derse desin, batılı, doğulu, Türk medyası ne yazarsa yazsın, biz savunma sisteminin bir başka bölgeyi, ülkeyi tehdit olarak kurulmasını istemiyoruz. Göreceksiniz bir kaç gün içinde, belki 24 saatten daha kısa sürede böyle olacak. Türkiye'nin konuyla ilgili NATO bünyesinde bunun kurulması, aynı zamanda kontrol mekanizmasıyla ilgili hassasiyetlerini hep beraber göreceğiz. Bugünlerde yine bu füze savunma sistemi tartışmaları olacak. Emin ve müsterih olun ki daha önce, şimdiye kadar olduğu gibi milletimizin, insanlığın menfaatine ne gerekiyorsa bu iktidar onu yapacaktır'' dedi.

Eskişehir'de AK Parti'nin birinci parti konumunda olduğuna da değinen Mercan, ''Kim bizi, teşkilatımızı birbirine düşürmek isterse yanılır. Beyhude çabalardır. Kim ne derse desin birinci partiyiz. Eskişehir'de bizim aldığımız oylara ve bundan sonra alacağımız oylara, diğer partilerin toplamı yetişemeyecek'' diye konuştu.

ESKİŞEHİR'DE 6 KİŞİNİN ÖLDÜRÜLMESİ''

Eskişehir'de 6 kişinin öldürülmesinin üzüntü verici olduğunu da söyleyen Mercan, ''Olay ile ilgili olarak Eskişehir bugünlerde hiç de arzu etmediğimiz bir şekilde ulusal medyada manşettir. Muttalıp'da meydana gelen feci cinayetler bizleri derinden üzmüştür. Birçok arkadaşımızla beraber bu cinayetlerin hemen ertesinde olay mahalline gidip ölen kişilerin cenazelerine katıldık. Bu cinayetlerin kentimizde işlenmesi bir kenara, cinayetlerin işlenmesi bizi derinden üzmüştür. Aynı zamanda bu cinayetlerin uzun bir süre içerisinde işlenip de failinin zamanında yakalanmaması da üzmüştür. Bu konu ile ilgili elbette her türlü çalışma yapılacaktır. Bu günkü gazete manşetlerinde gördüğümüz şey, burada bir ihmal varsa mutlaka ama mutlaka bunlar ortaya çıkacaktır. Biz hiçbir zaman ne kendimizi ne de bir başkasını haklı olduğumuz sürece eleştirmekten vazgeçmeyiz'' şeklinde konuştu.

Bayramlaşmaya AK Parti İl Başkanı Salih Koca, Tepebaşı İlçe Başkanı Ahmet Sivri, Odunpazarı İlçe Başkanı Coşkun Şengün, İl Kadın Kolları Başkanı Ülker Can, Gençlik Kolları Başkanı Hakan Çizmelioğlu ile çok sayıda partili katıldı.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.