Menderes'in Yol Göstericiliğini !

Menderesin Yol Göstericiliğini !
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, eski başbakanlardan Adnan Menderes'in ölüm yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, bir vefa borcu olarak Reform İzleme Grubu'nun 22. toplantısını Adnan Menderes'in idam edildiği gün olan 17 Eylül'de gerçekleşt

 

Bakan Bağış, eski başbakanlardan Adnan Menderes'in ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Bağış, Türkiye'de çok partili siyasi dönemin başlamasına ve millet tarafından benimsenmesine öncülük eden Menderes'in, Atatürk'ün işaret ettiği çağdaşlaşma hedefinin somutlaştığı o dönemki Avrupa Ekonomik Topluluğu'na 51 yıl önce ilk başvuruyu yaparak demokrasi ve kalkınma yolunda geri döndürülemeyecek bir adım attığını kaydetti.

Adnan Menderes'in demokrasi mirasının çok güçlü olduğunu ve demokrasi tarihinde şahit olunan hiçbir darbenin halkın iradesini ve demokrasiye olan inancını kıramadığını belirten Bağış, bunun en son kanıtının demokrasi tarihinin yine acı günlerinden birisinin yıldönümü olan 12 Eylül 2010 tarihinde askeri anayasaya halkın yüce iradesiyle indirilen darbe olduğunu ifade etti. Bağış, şunları kaydetti:

"Merhum Menderes'in başlatmış olduğu AB yolculuğunu ve demokratikleşme çabalarını bugün bizler, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde aynı inançla ve cesaretle sürdürmeye çalışıyoruz. Daha güçlü bir demokrasi yolunda adımlar atarken Merhum Menderes'in yol göstericiliğini unutmuyor ve her geçen gün kendisinin Türk demokrasi tarihindeki önemini daha iyi anlıyoruz. Bu nedenle 2003 Eylül'ünden bu yana siyasi reformları takip etmek üzere kurduğumuz Reform İzleme Grubu'nun 22. Toplantısını merhum Menderes'i kaybettiğimiz 17 Eylül tarihinde gerçekleştirmeyi bir vefa borcu olarak gördük.  17 Eylül'de merhum Menderes'i mezarı başında rahmetle ve saygıyla andıktan sonra gerçekleştireceğimiz Reform İzleme Grubu toplantısı, kendisinin bizlere miras bıraktığı demokratik geçmişe bağlılığımızı bir kez daha göstererek, AB üyeliği yolundaki çabalarımızı hızlandıracaktır. Aynı zamanda hem devlet adamı ve hem de halk adamı olmayı başarmış nadir siyasilerden biri olan merhum Menderes'i ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmet, şükran ve derin saygıyla anıyorum.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.