Mecliste Uzlaşmanın Aranması Fırsatını Hep Beraber Ülkemiz Adına Değerlendirmeliyiz

Mecliste Uzlaşmanın Aranması Fırsatını Hep Beraber Ülkemiz Adına Değerlendirmeliyiz
Mecliste uzlaşmanın aranmasının fırsat olduğunu belirterek, ''Bu fırsatı hep beraber ülkemiz adına değerlendirmeliyiz'' dedi.

Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Avni Doğan, Mehmet Sağlam ve AK Parti İl Başkanı Fatih Erkoç, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan'a ''hayırlı olsun'' ziyaretinde bulundu.
     Nevzat Pakdil, burada yaptığı açıklamada, Karaaslan'ın rektörlüğe gelmesiyle birlikte şehirde büyük bir beklenti oluştuğunu kaydetti. Üniversitenin her kesimle iş birliği içerisinde olması gerektiğinin altını çizen Pakdil, ''Eğer bu iş birliğini hep beraber gerçekleştirirsek Kahramanmaraş için tarihi dönüm noktası olur. Bu fırsatı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Şu anda gerek sanayi, halk ve ticaret dünyası, bütünleşme anlamında fırsatın içerisindeyiz. İnşallah kuzey kazaları ile de... Bütünleşirsek, yol projesi tamamlandığında Göksun 50 kilometreye inecek, büyükşehir olduğumuzda Kahramanmaraş çok farklı ve modern bir kent olacaktır'' diye konuştu.
     Üniversiteye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayan Pakdil, el birliği ile KSÜ'nün daha ileriye taşınması gerektiğine dikkati çekti.
     Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Pakdil, Mecliste 13-25 Aralık tarihlerinde bütçe görüşmelerinin gerçekleştirileceğini belirtti. Pakdil, şöyle devam etti:
     ''Yine bu hafta itibarıyla Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kanun Tasarısı görüşülmeye başlanacak. Sırada yenilebilir enerji ve uyum yasaları var. Meclisimizi yoğun bir gündem bekliyor. Martın ortasına kadar çalışma şartları en iyi şekilde değerlendirilecek. Biliyorsunuz iktidarla muhalefet mutabakat sağlayarak Türk Ticaret Kanunu ve Türk Borçlar Kanunu'nu Meclis gündemine getirdi. Biz bu süreyi verimli bir şekilde geçirmeyi düşünüyoruz.''
     Mecliste uzlaşmanın aranmasını fırsat olarak değerlendiren Pakdil, ''Bu fırsatı ülkemiz adına hep beraber değerlendirmeliyiz. Bakınız zaman zaman bazı tasarılara itirazlar oluyor. İktidar da bunu en iyi şekilde değerlendiriyor. Bunlar güzel şeyler. Uzlaşmanın aranması fırsat bunu da hep beraber değerlendirmeliyiz. Önümüzde 3-4 aylık süreç var, iktidar olarak bunu en iyi şekilde değerlendireceğiz. Güzel netice çıkacağını düşünüyoruz. Beklemekle bir şey olmuyor'' dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.