Mahir Ünal TBMM Ak Parti Grup Başkan vekili oldu

Mahir Ünal TBMM Ak Parti Grup Başkan vekili oldu
Ak Parti’nin bugün yapılan 7. Olağan Kongresinde Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Mahir Ünal TBMM’ye kaydırıldı. Grup Başkan vekili ve MYK üyesi olarak görev yapacak

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal, 7. olağan kongre sonrası TBMM Grup Başkan Vekili olarak görev yapacak. AK Parti eski Milletvekili Kahramanmaraşlı Türk İslam Karakoç ise, MYKY üyesi olarak seçildi.

m-u.jpg

MAHİR ÜNAL KİMDİR?

24., 25. ve 26. dönem TBMM Kahramanmaraş milletvekili. Kültür ve turizm eski bakanı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde sosyal yapı ve sosyal değişme anabilim dalında yaptı. İTO’da müşavir olarak çalıştı.

2004 ve 2009 yerel, 2007 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi seçim kampanyası strateji ekibinde danışmanlık yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü yönetim kurulu üyeliğinde bulundu.

Irak, Malezya, Kıbrıs ve Lübnan gibi birçok ülkede seçim kampanyalarında strateji ekiplerinde görev aldı. Ayrıca bazı siyasilere etkili iletişim hususunda danışmanlık yaptı. Kent çalışmaları, yerel yönetimler ve siyasal iletişim konularında danışmanlık hizmeti verdi.

Özel bir üniversitede davranış bilimleri bölüm başkanlığı görevini yürüttü. Bir vakıf üniversitesinde MBA'da örgütsel davranış dersleri verdi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Sosyoloji Anabilim Dalında doktorası devam etmektedir. 2011 ve 2015 genel seçimlerinde Kahramanmaraş milletvekili seçildi. 2011 yılı itibarıyla Adalet ve Kalkınma Partisi grup başkanvekilidir. Arapça ve İngilizce bilen Mahir Ünal, 2 çocuk babasıdır.

turk-islam-karakoc.jpeg

TÜRK İSLAM KARAKOÇ KİMDİR?

1970 tarihinde Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesinde doğdu. İlk ve Ortaokul Ekinözü ilçesinde tamamladı. Şair ve yazar Abdurrahim Karakoç’un büyük oğludur. Liseye Elbistan Mükrimin Halil Lisesinde Başladı, Ankara Sincan Lisesinden Mezun Oldu. 1988 yılında kazandığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1993 yılında Mezun oldu. 1996 yılında bu tarafa yaklaşık 18 yıldır Ankara Barosuna kayıtlı olarak serbest Avukatlık yapmaktadır. İş Hukuku Alanında Master, Enerji ve Fikri-Sınai Haklar Hukuku Alanında Eğitim/Sertifikası, Ceza Hukuku ile İcra Hukuku Alanında özel uzmanlık çalışmaları vardır. Sosyal Alanda Birçok Sivil toplum Örgütünde görevler aldı ve halen bazı görevleri devam etmektedir. Sivil toplum Kurumları olarak Hukuk-Demokrasi Derneği kurucusu, Türk Hukuk enstitüsü yönetim kurulu üyeliği üyeliği, Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği Kurucu/Yöneticiliği, Sosyal Politikalar Vakfı, Avrasya Demokrasi Derneği kurucusu, Tekdav Vakfı, Eko Avrasya Derneği Yon Kur, sayabilir. Ayrıca bir dönem Çanakkale Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu üyeliği yapmıştır. Siyasi Olarak BBP Ankara İl başkan Yardımcılı Görevinde bulunmuştur. Evli ve iki çocuk babasıdır. Fransızca, az seviyede Rusça lisanlarını bilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.