Liderler Sarmaş Dolaş

Liderler Sarmaş Dolaş
Başkent Ankara'da Antares Alışveriş Merkezi içerisinde yer alan Antares Sanat Merkezinde kendi yaptığı kuklalarına hayat vererek geçimini sağlayan Hakan Arısoy, kuklaların dünyasında barış ve sevginin olduğunu belirtti.

Siyasi parti liderlerinin gereksiz tartışmalara girdiğini ve bu tartışmalar yüzünden insanların sıkıldığını ifade eden Arısoy, bir dönem eski CHP lideri Deniz Baykal ve Başbakan Erdoğan'ın böyle bir tartışmaya girdiğini, tartışmaların devam etmesi üzerine bu iki liderin kuklalarını yaparak buluşturduğunu ifade etti.

Bugün de aynı tartışmaların devam ettiğini belirten Arıkan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kuklasını yaparak kuklalar dünyasında Başbakan Erdoğan'la bu iki lideri buluşturdu. Liderlerin kuklaları birbirlerine sarılarak poz verdi.

1998 yılında kukla ve tiyatro işine başlayan Arıkan, "Bu işi acaba yapabilirmiyim diye düşündüm ve başladım. İlk başlarda çok zor oldu 3 yıl sonra işlerim düzelmeye başladı. Kuklaları kendim imal ediyorum onlar benim çocuklarım gibi çok seviyorum. Siyasi parti liderleri çok tartışıyorlar. Bende siyasi parti liderlerinin kuklalarını yaparak kukla dünyasında onları barıştırdım. Çünkü bu dünyada kavgalara ve tartışmalara yer yok" dedi.

NEWYORK'TA 40 BİN KİŞİ GÖSTERİSİNİ İZLEDİ

Birçok üniversitede seminerler düzenleyen ve kurslar açan Arıkan Türkiye'de 52 ilde ve Amerika, Danimarka, Almanya, Fransa, İsviçre, Hollanda, Dubai gibi ülkelerde gösteriler ve oyunlar yaptı. Amerika'nın Newyork şehrinde bulunan Central park'ta hiç unutamadığı bir gösteride yaptığı Michael Jackson kuklasıyla 40 bin kişinin karşısına çıkan ve çok beğenilen bir gösteri sunan Arıkan, aynı gösteriyi altı defa sergilemiş. İnanılmaz bir ilgi gören Arıkan Kukla sanatına yurt dışında önem verildiğini üniversitelerde derslerde okutulduğunu ifade etti. Türkiye'de eskiden kukla sanatına değer verilmediğini, ancak günümüzde yavaş, yavaş bu işin ciddiyetine varıldığını belirten Arıkan, "Eskiden bu işe önem verilmiyordu. Günümüzde bu işin ciddiyetine varıldı. Çünkü sahnede kuklaları konuşturduğunuzda çocuk izleyicilere eğitici mesajlar verilebilir" dedi.

Antares Sanat Merkezinde kukla ve karagöz atölyesi bulunan Arıkan Yetişkin drama, çocuk drama, tiyatro, bale, Latin dans, modern dans, oryantal, pilates, şan eğitimi, keman, piyano, klasik gitar, yan flüt, ney, diksiyon, konservatuar ve güzel sanatlara hazırlık dersleri de veriyor. 250 kişilik tiyatro salonunda 95 kez izleyici karşısına çıkın Arıkan 7460 izleyiciye gösterilerini sunmuş.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.