Kuyumcular Odası ‘Evet’ Diyecek

Kuyumcular Odası ‘Evet’ Diyecek
Kahramanmaraş Kuyumcular Odası yönetim kurulu üyeleri, 12 Eylül referandum oylamasında anayasa değişikliğine 'evet' oyu kullanacaklar.

12 Eylül’de EVET oyu kullanacaklarını açıklayan Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Öz, Oda yönetimi olarak yetersiz ama yine de EVET oyu kullanacaklarını söyledi.

Başkan, “Cunta Anayasası’nın değişmesi noktasında yapılan tartışmaların sonunda böyle bir adımın atılmasını olumlu karşılıyor ve destekliyoruz. Anayasa’nın tümüyle ele alınarak tamamen değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Bazı değişiklikleri kapsayan bu paketi de, demokratikleşme anlamında büyük bir adım olarak görüyoruz. Kendi geleceğimizi oylayacağımız bu referandumda, yargı bağımsızlığının sağlanması, Anayasa Mahkemesi’nin yapısının geniş katılımlı şekle kavuşması, darbelerin bir daha yaşanmaması, her türlü vesayetin ortadan kalkması ve daha birçok hukuk, demokrasi ve özgürlük maddeleri için Anayasa’nın değiştirilmesine (evet) diyoruz.”dedi.

12 Eylül'de 'evet' demek için çok sebep olduğunu belirten Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Öz, 'evet' gerekçelerini şöyle sıraladı: "Hukukun üstünlüğü için 'evet'. Daha özgür, daha demokratik ve büyük Türkiye için 'evet'. Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun tarafsız ve bağımsız olabilmesi için 'evet'. Kanun devleti değil, hukuk devleti için 'evet'. Millet iradesini korumak ve vesayeti kaldırmak için 'evet'. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı için 'evet'. Son 50 yılın en kapsamlı ve en köklü değişikliği olduğu için 'evet'. Yasaklardan ve prangalardan kurtulmak için 'evet'. Türkiye'nin önünü açmak için 'evet'. İstikrar için 'evet'. Dünya sahnesinde oyun kurucu olmak için 'evet'. Yüksek yargının müdahalesinin faturasını ve bedelini milletin ödememesi için 'evet'. Siviller anayasa yapamaz diyenlere inan 'evet'. 367 dayatmasına son vermek için 'evet'. Milletle devleti buluşturmak için 'evet'. PKK başta olmak üzere terör örgütleri 'hayır' dediği için 'evet'Kirli ilişkileri açığa çıkarmak, kirli oyunları bozmak için 'evet'. 73 milyonun hukukunu korumak için 'evet'. Darbe mağdurlarının darbelerden zarar görenlerin, hukuksuzluğa uğrayanların mağduriyetini gidermek için 'evet'. Türkiye'yi içe kapatmak ve yalnızlaştırmak senaryolarına son vermek için 'evet'. 27 Mayıs, 12 Mart,12 Eylülve28 Şubat mağdurlarına sahip çıkmak için 'evet'. 27 Nisan'da olduğu gibi darbe teşebbüsleri yaşamamak için 'evet'. 12 Eylül'le yüzleşmek ve hesaplaşmak için tekrar 12 Eylüllerin yaşanmaması için 'evet'. Türkiye'ye ayak bağı olan, Türkiye'nin önünü tıkayan, Türkiye'nin itibarını zedeleyen 12 Eylül anayasasını tarihe gömmek için 'evet'. Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.