Kuşadası Chp’den Genel Merkeze Aday Tepkisi

Kuşadası Chp’den Genel Merkeze Aday Tepkisi
Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe belediye başkan adaylarının belirleneceği Merkez Yürütme Kurulu(MYK) ve Parti Meclisi toplantıları Ankara’da devam ederken, aday belirleme şekilleri sert tepkilere yol açıyor.

- Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe belediye başkan adaylarının belirleneceği Merkez Yürütme Kurulu(MYK) ve Parti Meclisi toplantıları Ankara’da devam ederken, aday belirleme şekilleri sert tepkilere yol açıyor.

Kuşadası’nda mevcut belediye başkanı M. Esat Altungün’ün yerine CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özlem Çerçioğlu’na yakınlığıyla bilinen Özer Kayalı isiminin aday gösterilmek üzere genel merkez tarafından MYK’ya sunulması Kuşadası CHP ilçe örgütünü karıştırdı.

Parti binasında belediye başkan adayının kesinleşmesini bekleyen partililer, mevcut başkan Altungün yerine Özer Kayalı’nın isminin MYK’ya sunulduğunu öğrenince büyük tepki gösterdiler. Toplantıda bulunan CHP Kuşadası ilçe Başkanı Soner Kaplan, “Buradan duyuruyorum. Partimizde bir yere aday olabilmek için aylarca, yıllarca gece gündüz çalışmanıza gerek yok. Bir tanıdığınızı bulun, son dakika da gelin aday olun. Bunca emeğe, gösterilen çabalara yazık ediliyor“ diye isyan etti.

İlçe Başkanının konuşmasının ardından partililer, “Genel merkez ne yapmak istiyor. 5 yıl önce Kuşadası Belediye Başkanlığı’nı binbir güçlükle AK Parti’den aldık. Şimdi genel merkez belediye başkanımızı aday göstermeyerek, Kuşadası’nı AK Parti’ye mi teslim etmek istiyor“ diye tepki gösterdiler. Bazı partililer de kararın parti meclisinden de böyle çıkması halinde yıllardır emek verdikleri partilerinden istifa edeceklerini söylediler. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı M. Esat Altungün de partilileri sağ duyulu davranmaya çalışarak, “İçinizdeki duygu fırtınasını anlıyorum ama süreci sağ duyu ile takip etmeliyiz. Sakin olmalıyız“ diye konuştu.

CHP’NİN DİDİM ADAYI DEĞİŞTİ İDDİASI

Bu arada, Kuşadası’nda bu gelişmeler yaşanırken, Aydın’ın bir diğer turizm merkezi Didim’in de daha önce genel merkez tarafından adaylığı açıklanan mevcut belediye başkanı Mümin Kamacı’nın da adaylıktan alındığı ve yerine Deniz Atalay’ın aday olduğu iddiası ortaya atıldı. Bu iddia üzerine 2 dönemdir Didim belediye başkanlığını yürüten Mümin Kamacı’nın taraftarları da gelişmelere ve iddialara büyük tepki gösterdi.

KUŞADASI CHP’DEN GENEL MERKEZE ADAY TEPKİSİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.