‘Kimse Ak Parti'nin değirmenine su taşımasın’

‘Kimse Ak Partinin değirmenine su taşımasın’
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'genel af' değerlendirmesine tepki gösterdi.

 MHP Grup Başkanvekili Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında KPSS'de yaşanan şaibe iddialarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. MHP'nin iktidar ortağı olduğu dönemde ihalelerdeki şaibenin önlenmesi için Kamu İhale Kurumu'nun kurulduğunu, memur alımlarında eşit davranılması için ise ÖSYM tarafından sınav yapılması uygulamasına geçildiğini anlatan Vural, bugün kamu ihale kanununun delindiğini ve yandaşlara ihale dağıtmak için sürekli istisnaların uygulandığını, bir takım organize merkezler tarafından ÖSYM'nin yaptığı çeşitli sınavlarda şaibelerin ortaya çıktığını söyledi.

Bu şaibeli sınavdan sonra Milli Eğitim Bakanı'nın 30 bin öğretmen atamaya kalktığını belirten Vural, önce bu sınavlar üzerindeki şaibelerin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. Vural, bu sınavlardaki şaibelerin ortadan kaldırılmasını sağlayacak bir yöntem belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması açılmasını istediklerini dile getirdi.

Türkiye'de son dönemde et kuyruklarının oluştuğuna da işaret eden Vural, insanların ucuz et almak için kuyruğa girmeye başladığını anlattı. Et ithalatına rağmen hükümetin piyasayı düzenleyemediğini belirten Vural, Türkiye'de bugün tanzim satışlarının başladığını bildirdi.

Referandumda evet oyu çıkartmak için hangi oyunların oynandığını herkesin gördüğünü ifade eden Vural, herkesin iştahının kabardığı bir ortamda Anayasa değişikliğine 'evet' dedirtmek için kirli tezgahlar ortaya çıktığını savundu. PKK ile pazarlığın yeni olmadığını öne süren Vural, "Sayın Başbakan'a soruyorum. Habur'da sözde elçilerini kabul ettiğiniz Öcalan'la bu pazarlıkları kimin aracılığıyla yaptınız? O zamandan bu yana her hafta gidip görüşenler, Habur'a gelecek elçileri belirleyenler gelip size bilgi vermediler mi? Ateşkesten de bilginiz vardı. Bugün PKK terör örgütünün bu dönem içinde ateşkes ilan etmesi konusunda aracılık yapıldığı kesin olarak ortaya çıkmıştır" şeklinde konuştu.

KCK iddianamesinde Adalet Bakanı'nın KCK yetkilileriyle konuştuğunun ve Türkiye'de çıkartılan bazı kanunların da pazarlıklar sonucunda olduğunun ortaya çıktığını savunan Vural, doğrudan doğruya siyasi çözüm arayışları adı altında PKK ile müzakere ve mütareke ilişkisi içine girildiğinin ortaya konulduğunu belirtti.

Vural, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 'genel af' konusundaki değerlendirmelerine de tepki gösterdi. Bugün AK Parti ile CHP'nin hangi noktalarda buluşabileceğini göstermesi bakımından böyle bir girişimi büyük bir talihsizlik olarak gördüğünü dile getiren Vural şunları kaydetti:

"Böyle pis ve kirli görüşmeler, pazarlıklar yapılmasının, terör örgütünün muhatap alınmasının, terör örgütü başını da kapsayacak genel af taleplerinin kimin değirmenine su kattığını herkes iyi bilmelidir. Büyük bir gaflet örneği olarak Türkiye'de ana muhalefet partisinin genel af söylemiyle Anayasa değişikliğini bağdaştırması, büyük bir talihsizlik olmuştur. Kimse AK Parti'nin değirmenine su taşımasın. Biz, hepimize bedel ödetecek AK Parti'nin bu uygulamalarına karşı uyarırken, seçim meydanlarında böyle bir genel af ifadesi başkalarının ekmeğine yağ sürer. Başkalarının değirmenine su taşır. Sayın Kılıçdardoğlu'nun yaptığı bu açıklama ana muhalefet partisi açısından büyük bir

talihsizlik olmuştur. AK Parti ile CHP'nin kimler tarafından böyle bir sürece sürüklenmek istendiğini, kimlerin bunları empoze ettiğini, söylettiğini Türk milleti merak etmektedir."

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.