Kilis'te dev 'evet' pankartı

Kiliste dev evet pankartı
Kilis'te, sivil toplum örgütleri tarafından 500 metrelik Türkiye'nin en büyük "evet" pankartı açıldı.

48 Sivil Toplum Örgütü tarafından 12 Eylül referandumunda "evet" oyu kullanacağını belirterek, bir basın açıklaması yapıldı. Sivil Toplum Örgütleri adına Rıdvan Savaşcıoğlu yaptığı konuşmada, Türkiye yakın tarihinin çok önemli dönemeçlerinden birinden geçmekte olduğunu belirterek, " Türk milleti, 12 Eylül de darbe anayasasının bazı maddelerini değiştiren bir referandumu oylayacaktır, bunun için halk oylaması tarihi bir anlam taşımaktadır.

Her şeyden önce bilinmelidir ki verilecek oylar herhangi bir siyasi partiye verilmiş değildir bu ülkenin meselesidir. Referandumda ortaya çıkacak bir 'evet' kararı, ülkemizin geleceğe daha emin adımlarla yürümesine yeni bir başlangıç yapmasına zemin hazırlayacaktır. Bu da çağdaş ve ileri bir Türkiye'ye uzanan güvenli bir gelecek yürüyüşünün kapısı aralayacaktır. 12 Eylül referandumunun Türkiye için açtığı yeni çığır, kişilik haklarının gelişmesinden yargı düzeninin çağdaşlaşmasına, çalışma hayatında kamu çalışanlarına toplu sözleşme hakkından, çocuk ve kadın haklarına kadar pek çok alanda önemli yenilikler getirecektir. Değişiklikle anayasa algısı Türkiye'de ilk defa devlet ve bürokrasi merkezli bir kavrayıştan, bugünün dünyasının gerektirdiği birey ve toplum merkezli ileri bir kavrayışa dönüşme yoluna girecektir.

Bu perspektiften bakıldığında paketle getirilen yenilikler Türkiye için gerçek bir reform sayılabilecek değişikliklerdir. 12 Eylül tarihi Türkiye için pek çok bakımdan bir milattır. bu anayasa değişikliği ile Türkiye'nin 21. yüzyıla yakışır yeni ve çağdaş bir anayasanın kapısını aralayacaktır. Darbeler döneminin ilk defa yargılanabilmesinin yolu açılacaktır Referandum da evet demek, darbelere hayır demektir. Evet demek şehit ve gazi ailelerine pozitif ayrıcalık demektir, evet demek sivil, özgür ve zengin Türkiye demektir. Evet demek, yeni ve daha demokratik bir Türkiye 'evet' demektir. 'evet' demek, vesayete ve yargı oligarşisine 'hayır' demektir. 'Evet' demek, daha çağdaş ve insan onuruna yakışır çalışma standartlarına 'evet' demektir. 'evet' demek, kamu çalışanlarına toplu sözleşme hakkına 'evet' demektir. 'Evet' demek, hesap veren ve denetime açık bir idareye 'evet' demektir. 'evet' demek, çocuklarımız ve torunlarımız için daha güzel bir geleceğe 'evet' demektir. Bizler Kilis sivil toplum platformu olarak evet diyoruz" dedi.

Cumhuriyet Caddesi'nden başlayarak serilen 500 metrelik dev "evet" pankartı daha sonra sivil toplum örgütleri tarafından yerden kaldırılarak açıldı. Uzunluğu ile Türkiye'nin en büyük "evet" pankartı ilginç görüntüler oluşmasına neden oldu. Çevreden geçen çok sayıda vatandaş, pankartı meraklı gözlerle inceledi. Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, pankartta yazılan isimlerinin yanında durdu. Basın açıklaması olaysız sona erdi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.