Kılıçdaroğlu'ndan Baykal'a Cevap

Kılıçdaroğlundan Baykala Cevap
Kemal Kılıçdaroğlu, “Partiyle ilgili kurultayın toplanmasına karar verecek olanlar bizim dışımızda partinin delegeleridir.

Çeşitli temaslar nedeniyle Brüksel’de bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu

Çeşitli temaslar nedeniyle Brüksel’de bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu toplantıda, CHP eski Genel Başkanı Baykal’ın yaptığı “Kurultayı topla, ben aday değilim” çağrısına cevap verdi.

Kemal  Kılıçdaroğlu, “Partiyle ilgili kurultayın toplanmasına karar verecek olanlar bizim dışımızda partinin delegeleridir. İmza toplanır, kurultay toplanırsa elbette gereği yapılır. Bu bir demokratik süreçtir. Biz illa olsun veya olmasın diye bireysel olarak öyle bir düşüncem söz konusu değildir. Her zaman şunu söyledim: Demokrasiye inanıyorum, insanlara güveniyorum. İnsanların düşüncelerine saygılıyım. Hukuk içinde kalmak suretiyle herkes dilediğini söyleyebilir, her kurum hukuk içinde toplanabilir, kararlar alabilir. Bu kararlara herkes saygı duyar. Artık Türkiye’de dayatma kültürünün egemen olmadığı, ‘Benim söylediğim doğrudur, diğerleri yanlıştır’ anlayışının egemen olmadığı farklı bir süreci yaşamak zorundayız” şeklinde konuştu.

Başörtüsü konusunda hükümetle görüşebileceğini dile getiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın referandum sonrasındaki özrünü ve bundan sonraki süreci değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, “Sayın Başbakan’ın özrüne gelince, Sayın Başbakan yurttaşlardan özür diledi bildiğim kadarıyla. Ben de o konuşmayı dinledim. Eğer Sayın Başbakan ‘Benim o özrüm Kılıçdaroğlu’na, ben ona parlamentoda bir yudum su bile vermem. Bizim parlamentoda yüzde 65 bir çoğunluğumuz var’ gibi bir ifadeyse, bu özrün ötesinde bir anlayıştır. Bu, demokrasi kültürünün olmadığı bir anlayıştır” ifadelerini kullandı.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.