Kılıçdaroğlu: Türban sorununu biz çözeriz

Kılıçdaroğlu: Türban sorununu biz çözeriz
Temaslarda bulunmak için Almanya’da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya Türk Toplumu (TGD) tarafından Berlin'deki Ritz Carlton Hotel'de onuruna verilen akşam yemeğine katıldı.

Kılıçdaroğlu, yemekten önce yaptığı konuşmada, “Türkiye'de siyaset kurumu ortak bir payda oluşturamadı. Bu yüzden tartışmalarımız hep kısır kalıyor.

Ama sizler burada ortak bir payda oluşturabilirsiniz” diyerek Almanya’da yaşayan Türk toplumuna seslendi. Türkiye’deki politik koşulların, Almanya’daki kadar rahat olmadığını savunan CHP lideri, “Sizin telefonlarınız dinlenmiyor, bizimkiler dinleniyor. Almanya’da Türkiye’deki gibi 48 gazeteci hapiste değil. Bir sabah göz altına alınmıyorsunuz” diye konuştu.

Türkiye’deki etik değerleri eleştiren Kılıçdaroğlu, “Etik değerlerin yetersiz olduğu bir toplumda yaşıyoruz” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu ayrıca, hükümetin yardım şeklini de eleştirerek, “Siz insanları kuyruğa dizip makarna kömür dağıtırsanız, onun yoksulluğunu teşhir edersiniz. Yoksulluğun teşhiri, yoksul insanın teşhiri demektir. Siyaset kurumu böyle yapamaz” dedi.

Konuşmasında türban sorununa da değinen Kılıçdaroğlu, “Türban sorununu biz çözeriz. Bunda çok samimiyim. Onlar çözemezler. Çünkü onlar olayı siyasallaştırdılar. Biz ise insan olarak bakıyoruz” şeklinde konuştu. Türk basınının kendisi hakkında asılsız haberler yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, konuyu örnekler vererek esprili bir dille eleştirdi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.