Kılıçdaroğlu samimi değil

Kılıçdaroğlu samimi değil
Devlet Bakanı Faruk Çelik, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun afla ilgili konuşmasını eleştirerek, "Akıllı bir siyaset adamının bu gibi hassas konuyu mitinglerde konuşmaması gerekir.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun af ile ilgili sözlerine eleştiri getiren Devlet Bakanı Faruk Çelik, akıllı siyaset adamının bunu mitinglerde konuşmayacağını kaydederek, "Hiçbir yerde konuşulmamış konunun muhalefet lideri tarafından meydanlarda konuşuluyor olması, milleti rahatsız edecek, izahında zorluk çekeceği konuyu oturup partiler arasında konuşup ortak bir sorun olarak çözüme kavuşturmak gibi bir yol varken, meydanlarda söylemesi büyük tahribat yaşatır.

Anadolu'da söylüyor, Ankara'ya dönünce unutuyor. Birkaç ay önce Kılıçdaroğlu Anadolu'da benzer şeyler söyledi. Ankara'ya dönünce bunlardan vazgeçmek zorunda kaldı. Çok kötü başlangıç Kılıçdaroğlu için. Çok kritik konuları gereksiz yerlerde, çözümü mümkün olmayan yerlerde konuşarak Türkiye'de insanların kafasını bulandırıp huzursuz etmeye deam ediyor. CHP'nin bir geçmişi vardı. Baykal döneminde laiklikle yatılıp kalkıldı. Bu yeni dönemde o söylemler kenara itildi. Şimdi her gün daldan dala atlayan söylemlerle bir şey elde edileceği zannediliyorsa, bu atlamalar çok kısa sürede lideri ve kadrosunu boşluğa getirecek dala atlamayanların nereye düşeceği bellidir. Türk siyaseti açısından talihsizlik" diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU BAŞÖRTÜSÜ ÇÖZÜMÜNDE SAMİMİ DEĞİL"

Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nın "Başörtüsünü özgür kılacağız" söylemlerini samimi bulmadığını da ifade ederek, Mecliste yapamadığını meydanlarda yapmaya çalışıyor. Ancak bu konu daha önce meclise geldi tartışıldı ve oylandı. Ancak başörtüsü özgürlüğü ile ilgili yasayı CHP bunu Anayasa Mahkemesi'ne götürdü ve bu yasa iptal edildi. Çözüm yeri milletin tecelli ettiği yer iken CHP bu konuyu mahkemeye taşıdı. Eğer bu konu mahkemeye götürülmeseydi, bu olay sorun olmaktan çıkacaktı. Ancak bunlar tam tersini yaptılar. Ankara'da söyledikleri ile Anadolu'da söyledikleri arasında tezat var. Halka başka anlatıyorlar Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geldiklerinde başka anlatıyorlar. Zaten Türkiye ne çektiyse bu gibi siyasilerin elinden çekti. Türkiye, Anadolu'daki vaatleri sigara paketlerinin üzerine yazan, ancak Ankara'ya geldiklerinde unutan siyasetçilerden çok çekti. Kılıçdaroğlu da bu anlayıştaki siyasileri takip ediyorsa kendisine yazık ediyordur. Kılıçdaroğlu, yasanın görüşüldüğü zaman CHP Grup Başkan Vekili idi. O zaman da eğer başörtüsü sorunun çözümünden yana tavır alabilirdi. Ancak yapmadı ve şimdi meydanlarda halkı kandırmaya çalışıyor. Ancak milletimiz meydanlarda sahte gülücükler atan siyasilere artık oy vermiyor. Onlar çarşafa dolandı" diye konuştu.

BAHÇELİ'YE DİYARBAKIR ELEŞTİRİSİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katıldığı özel bir programda Diyarbakır'a gitmesi ile ilgili söylediği, " Bu referandum da programım yok. En son 2001'de gittim. Hassasiyetlere önem veriyoruz. Bizim en ufak bir hatamız tüm Türkiye'ye mal olabilir. O yüzden ne zaman nereye gideceğimizi hesaplamak lazım" şeklindeki ifadelerini de değerlendiren Çelik, bu sözleri bir talihsizlik olarak niteledi. Bu gibi bir söylemin bir siyasi parti tarafından düşünülmesi gerektiğini belirten Çelik, "Bir siyasi parti liderinin Türkiye'nin herhangi bir iline gidememesi büyük bir talihsizliktir. Bu yorumu 'Özrü kabahatinden beter' bir yaklaşım olarak değerlendiriyorum. Bu yorumdan da anlaşılıyor ki Bahçeli, hiç bir zaman Diyarbakır'a gidemeyecek. Siz eğer Türkiye'nin partisi iseniz, Türkiye'nin sorunlarını çözmeye dönük kurulan ve politikalarınızı Türkiye'nin dört bir tarafında geçerli olacak şekilde belirleyemiyorsanız kendinizi gözden geçireceksiniz demektir. Ama siz politikalarınızı bir yere gidemeyecek şekilde belirliyorsanız, suç gideceğiniz yerde değil, sizdedir. Bu yüzden siyasi partiler kendilerini gözden geçirmeli ve yurdun her tarafına gidecek şeklide konumlandırmalı. Böyle olursa o yöre vatandaşı da o siyasi partiye sahip çıksın ve sorun ortadan kalksın. Sizde olan suçlardan dolayı orada da sorun yumakları ortaya çıkıyor. Zaten Türkiye'nin her yerine gitmeyen yerlerde AK Parti var. Diyarbakır'da da AK Parti ile BDP var. Ancak buraya gidemeyen partiler açısından bu olay demokrasi kaybıdır. Buraya bütün siyasi partilerin gitmemesi de bölge insanı açısından sıkıntı oluşturmuştur" dedi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.