Kılıçdaroğlu: Referanduma hayır

Kılıçdaroğlu: Referanduma hayır
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasetin vatandaşın dert ve sıkıntılarını çözmek olduğunu belirteerek, "Siyasetin konusu vatandaşın dert ve sıkıntısını çözmektir. İnançlarıyla oynamak değil" dedi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Balıkesir'deki programına devam ediyor. Körfez bölgesindeki ziyaret ve temaslarını tamamlayan Kılıçdaroğlu İvrindi ilçesinde partililere seslendi. İlçede, "Başbakan Kemal" sloganlarıyla karşılanan Kılıçdaroğlu, İvrindi Hükümet Meydanı'nda parti otobüsünün üzerinden yüzlerce kişiye hitap etti. CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan'ın memleketi İvrindi'de partililerin coşkuyla karşıladığı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sizinle sohbete geldim, dertlerinizi dinlemeye geldim" diye seslendi.

Kılıçdaroğlu, "Sizinle birinci konuda anlaşalım. İster sağcı olun ister solcu olun, ister ortacı olun. Bu memlekette temiz siyaset istiyor muyuz? Kul hakkı yiyenlerden hesap sormak istiyor muyuz? Siyasete yırtık ayakkabıyla girip daha sonra yetimin hakkını yiyenlerden hesap sormak istiyor musunuz?" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gelelim ikinci konuya, siyasetin konusu vatandaşın dert ve sıkıntılarını çözmektir. Siyasetin konusu vatandaşın inançlarıyla oynamak değildir. Etnik kimliğiyle oynamak değildir. Allah ile kul arasına bir başkasının girme hakkı yoktur. 80 milyonluk ülkemizde bir kişi çıkıp 'ben inancımı özgürce yerine getiremiyorum' diyorsa gelsin beni bulsun. Ben onun önüne geçeceğim ve inancını özgürce yerine getirmesini sağlayacağım".

REFERANDUMA HAYIR

Kılıçdaroğlu, 12 Eylül tarihinde yapılacak olan referanduma hayır diyeceklerini tekrarladı. Kılıçdaroğlu, "Önünüze gelecek olan Anayasa'da ne olduğunu bilen var mı?" diyerek İvrindilileri, "Hayır" demeye çağırdı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardında ilçeden ayrıldı. İvrindi'deki konuşmasının ardından ilçeye bağlı Gökçeyazı beldesine geçen Kemal Kılıçdaroğlu, belediyeyi ziyaret etti.

Beldede yapımı tamamlanan içme suyunun açılışını yapan Kılıçdaroğlu, daha sonra kurşun madenleriyle ünlü olan Balya ilçesine geçerek CHP'li olan belediyeyi ziyaret etti.

Son olarak Savaştepe ilçesine geçen Kemal Kılıçdaroğlu burada belediyeyi ziyaret etti. İlçede halka seslenip Sarıbeyler beldesinde misafirhane açılışı yapacağı bildirilen Kılıçdaroğlu daha sonra Balıkesir'de düzenlenecek olan mitingde halka seslenecek.

(İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.