Kılıçdaroğlu 'Bdpli Vekillerin Dokunulmazlıklarının Kaldırılmasına' İlişkin Konuştu

Kılıçdaroğlu Bdpli Vekillerin Dokunulmazlıklarının Kaldırılmasına İlişkin Konuştu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, teröristlerle kucaklaşan, BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılması için fezlekenin TBMM'ye gönderilmesine ilişkin olarak, "Kürsü dokunulmazlığı olsun,milletvekili düşündüğü söylesin ama onun dışında d

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, teröristlerle kucaklaşan, BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılması için fezlekenin TBMM'ye gönderilmesine ilişkin olarak, "Kürsü dokunulmazlığı olsun,milletvekili düşündüğü söylesin ama onun dışında dokunulmazlıkları kabul etmiyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin, 'teröristlerle kucaklaşan, BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılması için fezlekenin TBMM'ye gönderilmesine ilişkin' sorusuna, Kılıçdaroğlu, 'Dokunulmazlıklar konusunda CHP'nin görüşü çok açık. Kürsü dokunulmazlığı harici bütün dokunulmazlıklar kalksın. Yolsuzluk, hırsızlık yapanın ihaleye fesat karıştıranın TBMM'de ne işi var. Bunları yapan insanlar halkın çıkarlarını düşünmezler o nedenle bizim dokunulmazlıklar konusundaki tavrımız belli. 'A'nın dokunulmazlığı kalksın, 'B'nin ki devam etsin değil. İlkeli karar alacağız. İlkeli siyaset izleyeceğiz. Biz ilkeli siyaset izleyeceğiz. Nedir ilkemiz; Kürsü dokunulmazlığı olsun milletvekili düşündüğü söylesin ama onun dışında dokunulmazlıkları kabul etmiyoruz" cevabını verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.