"Kılıçdaroğlu Alevi olduğunu açıklamalı"

Kılıçdaroğlu Alevi olduğunu açıklamalı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye'de Alevi-Sünni ayrımı yapanın vatan haini olduğunu söyledi.

Gökçek, konuyla ilgili İHA'ya yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun Alevi olduğunu saklamaması gerektiğini söyleyerek, bir insanın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduktan sonra, etnik kimliği ister Ermeni, ister Türk, ister Kürt, Laz, Çerkez veya Rus olsun, gelmiş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına kabul edilmişse artık o insanın hakkında tartışma yapmanın yanlış olduğunu belirtti. Gökçek, bu konuda kimsenin bir şey demeye hakkı olmadığını ifade etti.  Kılıçdardoğlu'nun annesinin Ermeni olduğu yönünde sorular sorulduğunu hatırlatan Başkan Gökçek, şöyle konuştu:

"Annesinin ismi Yemuş hanım ve Yemuş hanımın Ermeni olduğu istikametinde soru soruyorlar. Kendisi de inkar etmiyor. Ama Yemuş hanımın Ermeni olması herhangi bir şekilde önemli değil. Ama bilenler biliyor ki, İstanbul'da Ermeni cemaatinden seçim zamanı gelip yardımlar istiyor, bazı özel konuşmalar yapıyor. Bunlar önemli değil. Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu, aynı zamanda Alevi. Ben bunun üzerinde durmak istiyorum. Altını çizerek önce şunu söyleyeyim, kim Türkiye'de Alevi-Sünni ayrımı yapıyorsa, vatan hainidir.

Sayın Kılıçdaroğlu, mitinglerini yaparken bütün şehirlerde Alevi vatandaşlarımızın yoğun olduğu yerlerde yapmaya dikkat ediyor. Ama buna rağmen kendisine Alevilik ve benzeri bir soru sorulduğunda hemen kıyısından dönüp, Alevilik unsurunu saklamaya çalışıyor. Bir insanın Alevi olması veya annesinin Ermeni olması önemli değil. Bir insanın gerek etnik, gerekse mezhepsel kimliğini gizlemesine gerek yok".

"KILIÇDAROĞLU'NDEN SONRA CHP'NİN BAŞINA HAKKI SÜHA OKAY GELECEK"

Seçimlerden sonraki dönemde Kılıçdaroğlu'nun gideceğini iddia eden Gökçek, "Peki kim gelecek? Şu anda Sayın Önder Sav parti içinde bir mücadele veriyor ve gücünü devam ettirirse eğer, Hakkı Suha Okay kardeşinin bir mahkeme işi var biliyorsunuz. Yargıtay'da şu an devam ediyor, onu çözerse, Sayın Okay'ı getirecek ve Sayın Kılıçdaroğlu'na güle güle diyecek. Bunu bildiği için Kılıçdaroğlu, dikkat ederseniz geçen hafta eski İstanbul il Başkanı Gürsel Tekin Bey'i getirdi başkan yardımcısı yaptı. Ama Kılıçdardoğu, denize düşen yılana sarılır derler ya, Önder Sav'a düşmemek için Gürsel Tekin'e sarıldı. Benim bildiğim Gürsel Tekin, Önder Sav'ı yer gibi geliyor bana. Sav da onu getirmemek için yırtındı. İhtimal ne diyeceksiniz? Seçim sonrası yüzde 40 Önder Sav, yüzde 60 Gürsel Tekin gözüküyor. Ekstra da olabilir, ikinci bir şey daha var Önder Sav, Süheyl Batum'u da destekleyebilir. Ama bir de plase var. Plase nedir? Deniz Baykal. Onu da siz kenara atmayın. Hele hele bu referandumda 'evet' oyları ciddi anlamda fazla çıkarsa, Kılıçdaroğlu'na seçimden önce de güle güle diyebiliriz. CHP uzmanı olarak şu anda seçimden sonra kimin geleceği konusunda ilk defa net bir şey söyleyemiyorum. Bu kargaşanın biraz daha netleşmesi lazım. Ama şu yüzde yüz, Kılıçdaroğlu maksimum bir veya bir buçuk senelik genel başkandır, o kadar" şeklinde konuştu.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.