Kılıçdaroğlu: Aldatanlar ve kaçıranlar partisi

Kılıçdaroğlu: Aldatanlar ve kaçıranlar partisi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "12 Eylül'de ananızı, babanızı, bacınızı, komşunuzu alıp sandığa gidin ve hayır oyu kullanın" dedi. CHP lideri, AK Parti'yi "Aldatanlar ve kaçıranlar partisi" diye niteledi.

Isparta, Burdur ve Yeşilova'da düzenlediği mitingin ardından akşam saatlerinde Denizli'ye gelen Kılıçdaroğlu, 29 Ekim Özay Gönlüm Meydanı'nda kalabalık bir topluluğa hitap etti. Hayır mitinglerinin 53.'sünde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, halkın iradesiyle halkın iktidarını kuracaklarını belirterek, "Başbakan Kemal diye bağırdığınızda Ankara'dan Recep Bey duyacak, ezberi bozulacak. Söz veriyorum. Recep Bey'in kimyasını ezberini bozacağım" dedi.

2 Aralık 2002 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Denizli'de vatandaşlardan 3 yıl süre istediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "8 yıl geçti vatandaş oh be huzur içindeyim aradığım hük ümeti buldum diyor mu? Hayır. Recep Bey'in duyması gereken hayır buydu. Vatandaş nefes alamıyor, işsizlik, yolsuzluk var. Denizli'yi biliyorum. Denizli Türkiye'nin gözbebeği, yabancı sermaye girmeden istihdam yaratan bir il. Bir sanayicinin intihar ettiği bir kent haline geldi bu hükümet yüzünden. Denizli hak ettiğini buldu mu? Hayır. Aldatanlar ve kaçıranlar partisi ve kandıranlar partisi diyeceğiz" diye konuştu.

Hükümetin Denizliye ne vaat ettiyse hiçbirinin olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, "Başbakanın Denizli mitinginde konuştuklarına baktım. 7.5 yılda bin 470 derslik kazandırdık diyor. Araştırdım. Bu kardeşiniz araştırmadan konuşmaz bilirsiniz. Bin 470 dersliğin birisini bile Recep Bey yapmadı. Hepsini hayırseverler yaptı. Bütün hayırseverlere teşekkür ediyor, kutluyorum. Vatandaşın yaptığını ben yaptım diyor. İnsanda biraz utanma olur. Bunlar diyor ki biz millete doğruları söylüyoruz diyorlar. Bunlar milleti aldatıyorlar, akşam sabah aldatıyorlar, artık inanmayacağız. Güç olacağız, birlik olacağız. Bize yalan söyleyenden hesap soracağız. Sahtekar, şerefsiz, ananı al git dersin sonra terbiyem müsait değil dersin. 12 Eylül'de anamızı babamızı bacımızı komşumuzu, akrabamızı alıp sandığa gideceğiz ve hep beraber hayır diyeceğiz. Niye hayır diyeceğiz. Bunlar memurlara diyor ki, efendim biz memurlar için toplu sözleşme hakkı getirdik. Grev hakkı var mı yok uzlaşamazsak hakem kuruluna gideceğiz diyor. Hakem kurulunda Recep Beyler olacak. Sonra diyecekler ki bir şey söyledik ama tutmuyor diyecekler" ifadelerini kullandı.

Memurların Anayasa değişikliğini iyi bilmesi ve ona göre hareket etmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Anayasa Mahkemesi eğer kabul ettiği şekliyle halkın oyuyla kabul edilirse bundan sonra özelleştirmelerde kamu yararı var mı yok mu diye bakamayacak, Recep beylerin özelleştirmeyle birilerine kamu mallarını peşkeş çekmenin yolu açılıyor. Recep Bey biz anayasayı değiştirdik 12 Eylül darbesini yapanlardan hesap soracağız diyor, ben de sizin gibi inanmıyorum. Zaten adalet bakanı da inanmıyor" şeklinde konuştu.

Hükümetin kendisini darbe mağduru olarak gösterdiğini ve mağdur edebiyatı yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

  "27 Nisanda hükümete muhtıra verildi. Sen darbeci mi arıyorsun Recep Bey. Sana muhtıra verdiler niye hesap sormuyorsun? Soramazlar çünkü çıkar işbirliği var orada. Sen bana muhtıra ver ben sana zırhlı araç alayı m. Hep soruyorum Recep Bey'e dünyanın hangi ülkesinde bir paşa hükümete muhtıra verir, o hükümet de o paşaya üstün hizmet madalyası verir. Recep Bey arada bir kızdıklarına hor görmek ister. Bana da memur Kemal Bey dedi. 27 yıldır onurla hizmet ettim. Hepsinin hesabını veririm. Efendi demiş, doğru demiş ben efendi adamım, üç kağıtçı değilim."

Denizli'deki icra dosyası sayısının 2007'de 59 bin 688 iken, 2009'da 100 bine çıktığını  belirten Kılıçdaroğlu, "Recep Bey bir hizmet daha yapıyor Denizli'deki icra mahkemesi sayısını arttırıyor. Ülkemizi seviyorsak geleceğimiz düşünüyorsak, çocuklarımızı düşünüyorsak, bize dayatılan anayasaya hep beraber hayır diyeceğiz. Hayır diyeceğiz ki hayırsızlardan kurtulmuş olsun bu ülke. Alın teri değerini bulsun. Gelecek, güzel Türkiye'yi inşa edelim. Özgür demokratik bir anayasanın önü açılsın. Dokunulmazlıkları kaldıralım" diye konuştu.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.