'Kavganın parçası olmayacağız, barışın yanında olacağız'

Kavganın parçası olmayacağız, barışın yanında olacağız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplumun huzur ve barış istediğini, kavga istemediğini belirterek, "Biz hiçbir yerde hiçbir kavganın parçası olmayacağız.

Her yerde barışın, demokrasinin, özgürlüğün bir parçası olacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Liderlik, referandum kampanyası ve sandık sorumlularının eğitilmesi' konulu parti içi eğitim toplantısında katılarak bir konuşma yaptı. Siyasi partilerin eğitim çalışmasına önem vermesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, CHP'de yıllarca ihmal edilen eğitim faaliyetlerini yeniden gündeme aldıklarını ve eğitim çalışmalarının çok yoğun şekilde yeniden başlayacağını söyledi. Hayatın siyah-beyaz renklerden oluşmadığını, gittikçe artan gri tonların bulunduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, CHP'lilerin bu tonlardan faydalanması gerektiğini ifade etti. Her türlü eleştiriye açık olacaklarını, sinirlenmeyeceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, partililere şu tavsiyelerde bulundu:

"Sakin davranacağız. 'Sen yanlış düşünüyorsun' demeyeceğiz. 'Bir de beni dinler misin' diyeceğiz. Çünkü vatandaşın sıkıntısı, geçmişte yaşadığı olumsuzlukların bir birikimidir. Yurttaş bir siyasetçi görünce yıllardan beri devam eden sıkıntısını o siyasetçiye aktarıyor. Halk siyasetçiye kızgın. Oyunu aldığınız ama doğruyu söylemediğiniz, beklentilerini boşa çıkarttığınız için vatandaş size kızgın."

Toplumun huzur ve barış istediğini, kavga istemediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Biz hiçbir yerde hiçbir kavganın parçası olmayacağız. Her yerde barışın, demokrasinin, özgürlüğün bir parçası olacağız. Bunu hayata geçirmenin yolu, eğitilmek, bilgi birikimine sahip olmaktan geçer" şeklinde konuştu.

Öte yandan saat 09.00'da başlayacağı duyurulan toplantıya tam saatinde gelen Kılıçdaroğlu, boş koltuklarla karşılaşınca şoke oldu. Genel Başkan Yardımcısı Erbatur'un, toplantının bir süre sonra başlaması önerisini kabul etmeyen Kılıçdaroğlu'nun konuşmasına başlamasından sonra partililer salonu doldurdu.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.