Kanun Dışında Başka Şeyler Tartışıyoruz

Kanun Dışında Başka Şeyler Tartışıyoruz
İnternet kafelere ilişkin İçişleri Bakanlığı ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı işbirliğinde düzenlenen eğitim semineri Antalya'da başladı.

5651 sayılı 'İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi' Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun' ve kanuna dayanılarak hazırlanan 'İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcılar Hakkında Yönetmelik' ile ilgili düzenlenen eğitim semineri, Kremlin Palace'de başladı. İl ve büyükşehirlerin merkez ilçe yazı işleri müdürlerine yönelik eğitim seminerinde, 5651 Sayılı Kanun ve internet aktörleri, güvenli internet kullanımı, ticari amaçla internet toplu kullanım sağlayıcılar ve yükümlülükleri, internet toplu kullanımı sağlayıcılarda denetim ve e-içişleri internet kafe modülü gibi konular ele alındı.

Eğitim seminerinin açılışına İçişleri Bakanlığı Daire Başkanı Sabri Başköy, İnternet Kurulu Başkanı Serhat Özener ve Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek hazır bulundu.

Toplantı kapsamında web ara yüzü aracılığıyla girişi yapılan kayıtlı İnternet kafe sayısının yaklaşık 23 bin olduğu ifade edilirken en fazla internet kafe kayıtlı ilin İstanbul, en az ise Şırnak olduğu belirtildi. Nüfus yoğunluğu baz alındığında, nüfusa oranla Türkiye'de en fazla internet kafeye sahip ilk üç il sırayla Bartın, Niğde ve Çanakkale.

İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Kanunu ile ilgili yasanın kanunlaşması aşamasında sorunlar yaşandığını belirten Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek, "3 yıldır kanun dışında başka şeyler tartışıyoruz. Amacımız, kontrolsüz bir şekilde internet kafelerin daha güvenli olmasını sağlamakken, Youtube ile tartıştık. 2,5 yıldır siteyi konuştuk" dedi. Destek veren herkese teşekkür eden Şimşek, şunları söyledi: "Üç yıl sonrasında internet kafelerin olumsuz imajı düzene girmiştir. Büyük tehlike içerisindeyiz. Belki ayaklarımız ıslanıyor şimdilik ama boyumuzu aşacak seviyeye gelecek. Dikkat etmemiz lazım. Herkes aile babasıdır. Bu çocuklarımızın koruyucusu olmamız lazım."

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.