Kahramanmaraşspor Taraftarına Yapılan Saldırı Meclis Gündeminde!

Kahramanmaraşspor Taraftarına Yapılan Saldırı Meclis Gündeminde!
Kahramanmaraşspor’un deplasmanda orantısız güç kullanmasına ve dönüş yolunda taraftar otobüsünün camlarının kırılmasına Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztuç’tan sert tepki geldi.

Kahramanmaraşspor’un deplasmanda Tarsus İdman Yurdu ile karşı karşıya geldiği maçta görevli bekçilerin Kahramanmaraşlı seyircilerin bulunduğu türbinde orantısız güç kullanmasına ve dönüş yolunda taraftar otobüsünün camlarının kırılmasına Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztuç’tan sert tepki geldi.

Hafta sonunda oynanan Tarsus İdman Yurdu – Kahramanmaraşspor maçı sonrası yaşanılan olaylar üzerine açıklama yayınlayarak “Kahramanmaraşspor taraftarına yapılan saldırıyı kınıyorum. Kahramanmaraşspor taraftarı yalnız değildir. Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden Edelere yönelik yapılan bu saldırının hesabını soracağım. Tüm hemşerilerimi ilk maçımıza dayanışma için stada davet ediyorum. Gün takımımıza sahip çıkma günüdür” ifadelerini kullanan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kahramanmaraş Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç, haftanın ilk günü harekete geçerek konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) gündemine taşıdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yazılı olarak cevaplandırması istemiyle önergesini kaleme alan Öztunç, aynen şu ifadeleri kullandı;

“Kahramanmaraşspor, 2.lig Kırmızı Grupta 27.haftanın maçında Akdeniz derbisinde 17 Mart 2019 pazar günü Tarsus İlçe stadında Tarsus İdman Yurdu takımı ile karşı karşıya gelmiş ve maç esnasında misafirperverlikle bağdaşmayan olaylara maruz kalmıştır. Her zaman olduğu gibi Play-off yolunda da Kahramanmaraşspor'un yanında olan Edeler grubu taraftarının bulunduğu tribünlere, statta görevli bekçiler tarafından biber gazı sıkılmış, taraftarlar coplanmış, yaralananlar olmuş, yaralılara ambulanslar sık sık müdahale etmek zorunda kalmıştır. Tarsus İdman Yurdu spor taraftarları içerisinde kendini bilmez bazı holiganlar, maç esnasında Kahramanmaraşspor taraftarına yumurta ve yabancı maddeler atmış ve maç sonu dönüş yolunda ise otobüsün camlarını taşlamıştır.”

Öztunç, mevcut duruma istinaden şu sorulara yanıt aradı;

Stat içerisine yumurta ve benzeri yabancı maddeler nasıl girmiştir?

Statta sükûneti sağlamakla görevli bekçilere Kahramanmaraş spor taraftarına biber gazı sıkılması ve taraftarın coplanması emrini kim vermiştir? Bakanlık olarak, sporun güzelliklerini paylaşmak yerine ortamı geren davranışlar içerisine giren yetkililer hakkında herhangi bir işlem yapacak mısınız?

Tarsus Spor taraftarlarından olaylara karışan kişi veya kişiler tespit edilmiş midir? Tespit edilmiş ise, bu kişiler hakkında ne tür bir yasal işlem yapılmıştır?

Statta çıkan olaylarda kaç vatandaşımız yaralanmıştır? Yaralıların sağlık durumları nedir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.