İstiklal Marşı İçin Düzenleme Yapılıyor

İstiklal Marşı İçin Düzenleme Yapılıyor
''Bakanlar Kurulu kararı ile telif haklarını tümüyle kamuya mal edip, böyle bir telif hakkı istenmeyeceği konusunda yeni bir düzenleme yapmaya çalışacağız'' dedi.

Elazığ'dan Malatya'ya gelen Bakan Günay, inşaatı tamamlanan Kongre ve Kültür Merkezi'nde inceleme yaptı. Günay, burada basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Almanya'da bir şirketin İstiklal Marşı ile ilgili kendilerine telif hakkı ödenmesini istemesiyle ilgili soru üzerine Bakan Günay, "Bu talep hayli eski. Geçmiş yıllardan kaynaklanan bir ihmal, ya da geleceğe terk etme anlayışının şimdi eksikliğini gidermeye çalışıyoruz. İstiklal Marşı, ulusal marş olarak her yerde, her zaman kurallar içerisinde söylenmesi gereken özel beste. Okulda söylendiğinde telif hakkı istenildiğinde içinden çıkılmaz durumlar olabilir. Başka ülkelerde bu telif haklarını kamulaştırmışlar. Biz de bir düzenleme yapacağız. Bakanlar Kurulu kararı ile telif haklarını kamuya mal edip, böyle bir telif hakkı istenmeyeceğine ilişkin yeni bir düzenleme yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"NEMRUT DAĞI'NDAKİ 2 BİN YILLIK ESERLERİ YERİNDE KORUMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Malatya ile Adıyaman arasında ihtilaflara neden olan Nemrut Dağı'ndaki yolun birleştirilmesi çalışmalarıyla ilgili soru üzerine Bakan Günay, "Türkiye ve dünya turizmi içerisinde gelişmesine katkı yapacak olan her türlü projeyi destekliyorum. Nemrut Dağı'na, Adıyaman ya da Malatya gözünden bakmıyorum. Türkiye'nin dünya çapındaki kültür mirası olarak bakıyorum. Hem Adıyaman'ın, hem Malatya'nın Nemrut'un önemli niteliğini yukarıya çıkaracak bütün gayretleri desteklerim" ifadelerini kullandı.

Nemrut Dağı'ndaki heykellerin iklim şartlarından yıpranması nedeniyle yeterli koruma önlemlerinin geliştirilemediğini söyleyen Bakan Günay, "Yakın çevrede müze düzenlemesi yapıp, asıl heykelleri oraya alıp, replikalarını dağda bırakmak. Bu konuda bilimsel çalışma yapacağız. 2 bin yıllık eserleri yaz ve kış şartlarında yerinde korumak mümkün değildir" dedi

BASIN MENSUPLARINA ASANSÖRLÜ ESPRİ

Günay, Kongre ve Kültür Merkezi'nin salonunu incelerken, sahnedeki asansörlü bölümü aşağı indirince, bir grup basın mensubu asansörlü sahne ile aşağı indi ve bu durum ilginç bir görüntü oluştu.

Bakan Günay, sesin duyulup duyulmadığını kontrol için sahnede bir kişinin şiir okumasını istedi. Sahneye çıkan öğretmen Mehmet Türkoğlu şiir okudu ve bakan, mikrofonsuz da sahnedeki kişinin iyi duyulabildiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.