İdam Meclis Gündemine Konulmalı

İdam Meclis Gündemine Konulmalı
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, başörtüsü meselesinin partilerin Genel Başkanları arasında adeta top çevirme taktiğiyle döndürüldüğünü söyledi.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında ülke gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Partililerin de katıldığı toplantıda, ülkenin gerçek sorunun aşsızlık, işsizlik ve terör olduğunu belirten Yalçın Topçu, "8 yıl geçmesine rağmen hala daha benim bireysel hak ve özgürlükler olarak gördüğüm, bir insan hakkı olarak gördüğüm, din ve vicdan hürriyeti olarak tanımladığım başörtüsü meselesi siyasi partilerin genel başkanları arasında adeta top çevirme taktiğiyle döndürülüyor, dolaştırılıyor, ısıtılıp ısıtılıp toplumun önüne konuluyor.

Bunun üzerinden siyasi ahlakla bağdaşmayan politika yapılıyor. Ben bunu kınıyorum, reddediyorum ve bunu doğru bulmuyorum" dedi. Çocukların ve genç kızların mağduriyetleri üzerinden siyaset yapılmasını siyasi ahlakla bağdaştıramadığını kaydeden Topçu, "8 yıldır iktidardasınız. 367 elindeydi. Niye bunu çözmedin? İnanç hürriyetinin önünde bireysel özgürlüklerin önünde adeta birileri kanun yoluyla yasak koyuyor, bir diğerleri bunun üzerinden siyaset yapıyor. Neticede ortada bir top gibi çevriliyor. Milletin meselesinin çözüleceği yer meclis olmasına rağmen, meclisteki 3 parti millet meseleleri üzerinden sörf yapıyor. Bunu tasvip etmek doğru değil" dedi.

LOKAL BİR ÇARE

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın üniversitelerdeki başörtüsü sorunu ile ilgili lokal bir çare ortaya koyduğunu belirten Yalçın Topçu, şunları söyledi:

"Yusuf Ziya Özcan hocayı kutlamak lazım. Bir memlekette hiç kimsenin hakkına ve haddine değil. Okuma hakkı en kutsal hak. Bir öğrenciyi derste derdest edip dışarıya atmak hiç kimsenin hakkına değil. Bu bir lokal ve doğru tedbir. Keşke bunun üzerinden partilerimiz siyaset yapmayı bıraksalar. Eğer illa ki siyaset yapıyorlarsa buradan alenen millete dönüp söylüyorum. Çözüm bunların elinde. Yapmaları gereken, 3 parti bir araya gelecek, 130. ve 131.madde ortadan kalkacak, 10.maddenin 1 ve 4. fıkrasına bu mağduriyetleri ortadan kaldıracak sadece birer cümle eklenecek. Her gün televizyon ekranlarında biz de bu mevzu ile ilgili tartışma görmekten kurtulacağız ve ülkemizin gerçek gündemine döneceğiz."

'İDAM MECLİS GÜNDEMİNDE DURMALI'

Türkiye'de idamın geri getirilmesi gerektiğini ifade eden BBP Genel Başkanı Topçu, "Bu ülkede 3 yaşındaki çocukların ırzına geçiliyor, canım sıkıldı adam öldürdüm diye sapıklar ortada dolaşıyor, eşkiya artık millete racon kesiyor. İdam derhal meclis gündemine getirilip konulmalı. Bu da MHP, CHP ve AK Parti'den Milletvekillerinin ortak teklifi ile olmalı. Meclis gündeminde bu idam durmalı" ifadelerini kullandı.

'BİN YAĞIZ ANADOLU EVLADI İLE TERÖRLE MÜCADELE'

Terörle ile ilgili açıklamalarda da bulunan Yalçın Topçu, "Mehmetçik Kuzey Irak'a ayağını bastıktan sonra, Kandil'i rapt-ı zapt alacak. AB süreci donduruldu mu? İdam meclis gündeminde mi? Buna paralel bin tane yağız Anadolu delikanlısı, askerin içinden olacak. Hukuk çerçevesinde olacak. Özlük hakları özel olacak. 5 yıl içinde emekli olacaklar ve 10 bin dolar maaş alacaklar. Gayri nizami harp sanatını bilecekler. Yöredeki tüm dil ve lehçeleri konuşacak. Mesai mefhumu da olmayacak. Bir tek işi olacak.

Millete ve devlete silah çekmekte ısrar eden, aman dilemeyen unsurları enterne edecek. İşi bu olacak. Buna paralel şimdi bir paket geçirdik ya. Uyum yasaları meclise gelecek, 3 parti bir araya gelecek. Birbirlerine bahane falan bulmayacaklar. Referandum öncesi yaptıkları usulsüzlük ve uslupsüzlüğü bir kenara bırakacaklar. Bölücü terör örgütünün siyasi uzantılarını işin içine sokmayacaklar. Oturacaklar, hep beraber bireysel hak ve özgürlüklerin önünü, ileri ülkelerin de ötesine açacaklar" diye konuştu.

'CUNTA ANAYASALARINDAN SEBEPLENENLER VAR'

Türkiye'de 72 milyonun kendini istediği gibi tanımlama hakkı olduğunu belirten BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Bu Anayasanın dövmediği hiçbir kesim kalmamış. Sağcısı, solcusu, Alevisi, Sünnisi, Müslümanı, Müslüman olmayanı, Kürdü, Türkmeni, Lazı, Çerkezi herkes şikayetçi. Askeri bile şikayetçi. Çünkü bu cunta anayasalarından sebeplenen bir takım karanlık mahviller, Türk Silahlı Kuvvetleri gibi gözbebeği kurumumuzu rencide ediyor. Oradan 3-4 tane çürük elma çıkıyor, Anayasal boşluklardan istifa ediyor, karanlık mahvillerde dolap çeviriyor. Bu yetersiz Anayasa toplumun her kesimini mağdur etmiş.

Onun için de, sayın Başbakan bunu çok erken reddetti. Bu doğru değil. Kendisinin referandum öncesi söyledikleri var ortada. Yapılması gereken, hemen meclis başkanımızın himayesinde bu mağduriyete uğrayan kesimlerin tamamı, yani 72 milyonu temsil edecek her dilimin içerisinde olduğu, partilerin, sivil toplum örgütlerinin içinde olduğu sayısı 200 olabilir Anayasa Hazırlık Komisyonu'nun oluşturularak çalışmaları yapması lazım" şeklinde konuştu.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.