Hükümet, BDP İle Görüşüyor

Hükümet, BDP İle Görüşüyor
Uzun süredir gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği merak edilen Hükümet ile BDP arasındaki görüşme şu an TBMM’de yapılıyor.

Hükümet ile BDP arasında merak edilen görüşme şu an TBMM’de gerçekleşiyor.

PKK’nın eylemsizlik kararının uzatılması açısından önem taşıyan görüşmede iki tarafın taleplerini aktaracağı biliniyor.

Görüşmeye, Hükümet kanadından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Sadulah Ergin, BDP tarafından ise Genel Başkan Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ve BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan katıldı.

Saat 14.05'de başlayan görüşme, TBMM'deki Başbakanlık makamında gerçekleşiyor.

Ergin, BDP heyetini kapıda karşılayarak tokalaştı.

Alınan bilgilere göre Hükümet demokratikleşme hareketlerinin devam edeceğini net bir biçimde çizerken,özerklik ve Kürtçe’ye dair taleplere karşı çıkacak.

BDP ise öncelikle görüşmelerde Abdullah Öcalan’ın ve görüşlerinin esas alınmasını isteyecek. Ayrıca özerklik ve bölgede olan olayların faillerinin bulunması da BDP’nin istekleri arasında yer alacak. Ancak hükümetin Özerklik isteğine kesinlikle karşı çıkacağı biliniyor.

BDP’nin Kürtçe yüzünden okulları bir hafta boykot etmesi de görüşülecek konular arasında. Kulislerde konuşulan bir diğer konu ise BDP’nin Anayasa Değişim Paketi’nde istediği demokratikleşme maddeleri.

Görüşmenin ardından Ergin ve Çiçek'in çıkan sonuçları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu ile tartışılacağı ifade ediliyor.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.