Her türlü ayrımcılık ve bölücülük ayaklarımızın altındadır

Her türlü ayrımcılık ve bölücülük ayaklarımızın altındadır
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz, bu ülkenin her şehrine sevdalıyız. Her türlü ayrımcılık ve bölücülük ayaklarımızın altındadır." dedi

 Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak Adliye Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Konuşmasına, "15 Temmuz gecesi milli iradeye, demokrasiye, geleceğine sahip çıkan kadirşinas Şırnak, Kudüs'ün dostu, bütün mazlumların ve mağdurların kardeşi Şırnak." ifadeleriyle başlayan Erdoğan, tüm Şırnaklıları selamladı.

Şırnak'a 1,5 yıllık bir aranın ardından geldiğini dile getiren ve tüm ilçeleri de tek tek sayarak selamlayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şırnak kadim şehirlerimizin en kıdemlisidir. Şırnak Hazreti Nuh'un şehridir, Şırnak Mem u Zin'in şehridir. Bu toprakların irfanı bize bir olmayı, beraber olmayı, dost ve kardeş olmayı öğretir. Bu topraklarda söylenen türküler bize can olmayı, canan olmayı, candan olmayı öğütler. Biz tarih ve medeniyeti birlikte inşa etmiş ortak bir inancın, ortak bir akidenin, ortak bir tarihin çocuklarıyız. Bizler hep birlikte aynı kıbleye yönelen, yan yana saf tutanlarız. Bizler aynı beden ve aynı ruhuz. Bizler Alparslan'ın ve Selahaddin'in torunlarıyız. Doğu da biziz, Batı da biziz, biz bu ülkenin her şehrine sevdalıyız, biz bu ülkenin her köşesine her insanına muhabbetle bağlıyız. Zira biz yaratılanı yaratandan ötürü sevdik."

Şırnak'ı diğer illerden ayrı düşünemeyeceklerini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Her türlü ayrımcılık ve bölücülük ayaklarımızın altındadır. Kardeşlerim, bu ülke hepimizindir, bu bayrak hepimizindir, bu ezan hepimizindir, bu devlet hepimizindir. İşte bunun için ne diyoruz? Tek millet diyoruz. Ne demek tek millet? Bu ülkede yaşayan herkes Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Çerkez'iyle, Boşnak'ıyla, Gürcü'süyle, Roman'ıyla etnik kökenine bakılmaksızın aynı millettir. Bizim millet anlayışımız budur. İyi bilirsiniz, 'milleti İbrahim' tek millet.

Tek bayrak diyoruz, bu bayrağa rengini veren şehit kanları hepimizin ecdadının ortak mücadelesini temsil ediyor. Çanakkale'ye gidin, ülkemizin ve coğrafyamızın dört bir yanındaki şehitliklerimize gidin göreceğiniz budur. Aynı şekilde terörle mücadelede, 15 Temmuz'da verdiğimiz şehitlerimize bakın, 81 vilayetimizin her birinden evlatlarımızı, kardeşlerimizi görürsünüz. Şehitlerimizin, gazilerimizin, bayrağımızın yapmadığı ayrımı milletimize yapanlar alçağın ta kendisidir."

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" dizelerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onun için ne diyoruz? Tek vatan, bu ülkenin 780 bin kilometrekaresinin her bir karışı bizim vatanımızdır. Hiç kimsenin namusumuz olarak gördüğümüz vatanımıza, evimize, mahremimize el sürmesine izin vermeyiz. Ne diyoruz? Tek devlet, bizim son devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devletimiz yoktur." diye konuştu.
BİZ ŞEFKAT YURDUNUN İDARECİLERİYİZ
Hiç kimseye devlet üzerinde ameliyat yaptırmayacaklarını vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendine başka devlet arayan istediği yere gidebilir ama şunu da unutmayın bugün ister Irak'ta olsun ister Suriye'de olsun bölgemizde nerede bir Kürt kardeşimiz, Arap kardeşimiz, Türkmen kardeşimiz hangi kökenden olursa olsun, başı sıkıştığında aklına gelen ilk gideceği yer neresi? Türkiye. Kobani'den gelenler nereye geldi? Türkiye'ye. Şu anda Kobani'den gelenlerden 300 bin kişiyi Türkiye'de ağırlıyoruz. Biz onlara Kürt demedik ki. Suriye'den bunlar kaçmak zorunda kaldıysa onlara ev sahipliği yapacağız dedik.

Şu anda yaklaşık 4 milyon Suriyeli mülteci nerede? Türkiye'de. Biz bunları ağırlarken Bay Kemal ne diyor? Dün Antalya'da öyle diyor, diyor ki 'Bak siz burada vergi ödüyorsunuz, Suriye'den gelenler ödüyor mu?' diyor. Hale bak, bunlar nereden kaçmak zorunda kaldılar? Katil Esed'in bombalarından kaçmak zorunda kaldılar. Bunlar gelip eğer bize sığındıysalar biz bunlara ev sahipliği yapmayacak mıyız, biz bunlara bakmayacak mıyız? Ama adamın ciğerlerinde böyle bir şefkat yok ki. Biz şefkat yurdunun idarecileriyiz."

Fatiha suresinde "Errahmanirrahim" ifadesi yer aldığını hatırlatan Erdoğan, "Allah Rahman'dır, Rahim'dir, yani merhamet sahibidir. Bu nedir? Bize telkindir. Biz de merhamet dininin mensupları olarak ihtiyaç sahiplerine her zaman merhametle, şefkatle muamele edeceğiz, yaptığımız bu. Bu devlet işte böyle bir devlettir, bu devlet işte böyle büyük bir devlettir, bu devlet işte böyle müşfik bir devlettir. Önümüzdeki dönemde de aynı anlayışla çalışmaya devam edeceğiz. İşte bunun için 31 Mart bir beka seçimidir, işte bunun için 31 Mart Türkiye'nin en kritik seçimlerinden biridir diyoruz. İşte bunun için 31 Mart'ta sadece belediye başkanlarını değil aynı zamanda Şırnak'ın geleceğini de tayin edeceksiniz diyoruz. İnşallah 31 Mart, belediyelerden başlayarak bölgemizde tarihi bir değişimin miladı olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Vatandaşlara Şırnak'ın 10-20 yıl önceki halinin nasıl olduğunu soran Erdoğan, "Her taraf çöplük, çukur, çamur, kanalizasyon sokaklarda akıyor, öyle mi? Binalar durulacak gibi değil, rezillik. Biz buraya Çevre Şehircilik Bakanlığımızla girdik mi? Girdik, şu güzel binaları sizler için yaptık mı? Şimdi bu binalara sizler yerleştiniz, yerleşiyorsunuz. Niye? Benim Şırnaklı kardeşime bunlar yakışır da onun için. Şimdi yeni bir Şırnak var, istiyoruz ki şimdi bu terör örgütünün desteğindekilerle değil sizlere gerçekten sahip çıkacak AK Parti iktidarıyla yerel yönetimde Şırnak'ta yeni bir dönem başlasın. Onun için Mehmet Yarka kardeşimiz diyoruz." ifadelerini kullandı.

"Asla korkmak yok"
Seçime 20 günlük bir süre kaldığını anımsatan ve "Gece gündüz çalışacak mıyız?" diye soran Erdoğan, "evet" yanıtının ardından, "Ben size güveniyorum. Eğer hanımlar bu işe 'evet' derse bu iş bitmiştir. Asla korkmak yok, yılmak yok. Kale içeriden fethedilir, kaleyi de siz fethedeceksiniz. Buna inanıyorum." dedi.

Vatandaşlara, "Şırnak, 31 Mart'ta şehrine ve ülkene sahip çıkıyor musun? Şırnak, 31 Mart'ta sandığa, demokrasiye, milli iradeye sahip çıkıyor musun? Şırnak, 31 Mart'ta geleceğine sahip çıkıyor musun? Şırnak, 31 Mart'ta tevazu, samimiyet ve gayretle 'memleket işi, gönül işi' diyor musun?" diye soran ve vatandaşlardan "evet" yanıtı alan Erdoğan, "Maşallah" karşılığını verdi.

"Şırnak'a elimiz boş gelmedik"
Şırnak'a 10,5 milyar lira yatırım yaptıklarını belirten Erdoğan, eğitimde 3 bin 380 yeni derslik inşa ettiklerini söyledi. Erdoğan, Şırnak Üniversitesini şehre kazandırdıklarını anımsatarak, "Şırnak'ın evlatlarına buradan değişik illere gitmek zor olabilir. Üniversiteyi ayağına getirdik." dedi.

Yükseköğrenim öğrencileri için yurtlar açtıklarını, Şırnak'a gençlik merkezi, kapalı yüzme havuzu, futbol sahası, Silopi'ye gençlik merkezi, İdil'e spor salonu yaptıklarını ifade eden Erdoğan, İdil'e yapılacak gençlik merkezinin proje çalışmalarının sürdüğünü aktardı. Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şırnak'a elimiz boş gelmedik, müjdelerim var size. Biliyorsunuz Cizre Stadyumu kullanılamaz durumdaydı. Biz de Cizreli kardeşlerimizin sesine kulak vererek ilçemize 10 bin seyirci kapasiteli bir stadyum yapmak için çalışmalarımızı başlattık. Proje hazır, şimdi ihaleye hazırlanıyoruz. İhalenin arkasından da hemen kazmayı vuruyoruz.

Sosyal yardımlarda Şırnaklı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı, şehit yakınlarımızı, yaşlılarımızı, engellilerimizi toplam 2,5 katrilyon liralık kaynakla destekledik. Sağlıkta Şırnak ve Cizre'ye 150'şer yataklı devlet hastaneleri, Silopi'ye, İdil'e, Uludere'ye ve Güçlükonak'a devlet hastanelerini de yaptık mı, yaptık. Şırnak'a son 17 yılda toplam 56 sağlık tesisi yaptık. Şırnak Devlet Hastanemizi 75 yataklı kadın doğum ve çocuk branşında bir ek blok yaparak büyütüyoruz. İkinci müjde olarak Şırnak ilimize ilçeleriyle beraber hizmet verecek şehir hastanesi standardında 500 yataklı muhteşem bir bölge hastanesi kazandırıyoruz. 500 yataklı Cizre Devlet Hastanemizin arsa tahsisi çalışmaları sürüyor, en kısa sürede inşaatına geçiyoruz. Aynı şekilde Beytüşşebap'a 50 yataklı, Uludere'ye ise 40 yataklı bir devlet hastanesi yapmak için çalışmalara devam ediyoruz. Silopi Devlet Hastanemizi de 50 yataklı ilave bir blok yaparak büyüteceğiz."

"Oyunlarını boza boza şehrimizi geliştirdik "
Şırnak'ta 11 bin 111 konut projesini hayata geçirdiklerini anımsatan Erdoğan, "Terör örgütünün çukur eylemleri sırasında tahrip ettiği Şırnak merkezi, İdil'i, Silopi'yi ve Cizre'yi tek bir vatandaşımızın dahi mağdur olmasına izin vermeden adeta sıfırdan inşa ederek ayağa kaldırdık. Bunlar burada bütün evlerinizi yakıp yıkmadılar mı? Evlerin bodrumlarında bunlar yargılama yapmadılar mı, tüneller açmadılar mı? Milletimizi sefalete, yokluğa, yoksulluğa mahkum etmek isteyenlerin oyunlarını boza boza şehrimizi geliştirdik, güzelleştirdik. İnşallah daha da güzel olacak." diye konuştu.

Erdoğan, İmar Barışı'yla yaklaşık 26 bin kişinin sıkıntısını çözdüklerini belirterek, inşaatı süren atık su arıtma tesisini yakında hizmete sunacaklarını, ayrıca bir atık su arıtma tesisinin de proje çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Şırnak'ta 26 kilometreden devraldıkları bölünmüş yol uzunluğunu, 165 kilometre ekleyerek 191 kilometreye çıkardıklarını anlatan Erdoğan, yapımı devam eden Şırnak-Hakkari ayrımı Uludere yolunun ve Gercüş-Dargeçit-Fındık Yolunun bu yıl tamamlanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnak'ta 4 köprü grubunu, 2 köprüyü, bir yaya üst geçidini tamamladıklarını, tarihi köprünün de restore edildiğini belirtti. Seneye tamamlanacak yollar hakkında da bilgi veren Erdoğan, Midyat-Cizre yolunun da en yakın zamanda bitirileceğini aktardı.

Erdoğan, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nın şehre kazandırıldığını hatırlatarak, havalimanının yolcu trafiğinin geçen yıl 422 bine ulaştığını söyledi.

"Cizre OSB'nin elektrik sorununu bu yıl çözüyoruz"
Şırnak ve Silopi barajlarının kazandırıldığını belirten Erdoğan, inşası süren beş barajın bitirilmek üzere olduğunu, Cizre Barajı'nın ise yarısına gelindiğini kaydetti. Erdoğan, İdil Hazak Barajı'nı ve Silopi Bazamir Göleti'ni inşa edeceklerini bildirdi.

Tamamladıkları içme suyu tesisiyle Şırnak, Silopi, İdil ve Cizre'ye içme suyu sağladıklarını ifade eden Erdoğan, "Proje çalışmaları devam eden Cizre sulamasıyla 598 bin dekar zirai araziyi suyla buluşturacağız. Silopi Ovası sulamasıyla da toplam 273 bin dekar zirai araziyi suya kavuşturacağız." diye konuştu.

Şırnaklı çiftçilere 596 milyon lira tutarında tarımsal destek verildiğini anlatan Erdoğan, Şırnaklı yatırımcıları 3 milyar liralık yatırım teşvikiyle destekleyerek 7 bin 885 kişilik ilave istihdam oluşturduklarını kaydetti.

Erdoğan, Şırnak'taki 5 bin 116 iş yerine prim teşviki sağlandığını belirterek, "Cizre Organize Sanayi Bölgemizin elektrik sorununu bu yıl çözüyoruz." dedi.

"Önümüzdeki yıl Şırnak'ı daha büyük hizmetlerle tanıştıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl içinde Cizre'ye, gelecek yıl Silopi ve İdil'e doğal gaz verileceğini ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Önümüzdeki yıl Şırnak'ı daha büyük hizmetlerle tanıştıracağız. Bunun için önce huzur, istikrar, güven ortamının güçlenmesi lazım.

Şırnak huzurun ne olduğunu da terörün neye mal olduğunu da iyi bilir. Şırnak yatırımın, hizmetin, üretimin, istihdamın kıymetini de iyi bilir; çukur eylemlerinin, baskının, zulmün, acının anlamını da iyi bilir. Artık bu ülkenin de Şırnak'ın da terör örgütlerine kaptıracak tek bir evladı yoktur. 12, 13, 14, 15 yaşındaki çocuklarınızı dağlara kimler kaçırdı? Bu teröristler değil mi? Bunlara verecek çocuklarımız yok. Onun için dik, sağlam duracağız.

Diyarbakır Belediyesinin önünde oturma eylemi yapan anneler Başbakan iken ziyaretime geldiklerinde onların gözyaşlarını unutamıyorum. Çünkü çocukları Kandil'e kaçırılmıştı. O Kandil'deki insafsız, vicdansız insanlar benim bütün Güneydoğulu kardeşlerimi inim inim inlettiler. Artık bu ülkenin analarının terör örgütlerinin zulmü yüzünden gözlerinden tek bir yaş dökülmesine tahammülümüz kalmadı. Gelin 31 Mart'ı yeni bir milat yapalım."
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.