Gürbak’tan şok iddia;' Çiller geri dönüyor!'

Gürbak’tan şok iddia; Çiller geri dönüyor!
Demokrat Parti Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Gürbak, eski liderleri Tansu Çiller’in kesin olarak partinin başına geçeceğini iddia etti.

Bir dönemler Türk siyaset tarihine damgasını vuran, 25 Haziran 1993 –  6 Mart 1996 döneminde başbakanlık da yapan, Türkiye’nin ilk kadın başbakanı ünvanını koruyan DYP eski genel başkanı Tansu Çiller (66),  siyasete yeniden merhaba demeye hazırlanırken, Demokrat Parti Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Gürbak, eski liderleri Tansu Çiller’in kesin olarak partinin başına geçeceğini iddia etti.

 Merkez sağın yeniden güçlenmesinin, güç olarak siyasetteki yerini almasının artık kaçınılmaz bir gerçek olduğuna işaret eden Gürbak, AK Parti iktidarını da eleştirmekten geri kalmayarak; “AK Parti sekiz yıl önce iktidara gelirken yolsuzlukları, yoksullukları ve yasakları kaldıracaklarını beyan etmişler, dokunulmazlıkların da hükümranlığına son vereceklerini söyleyerek iktidara gelmişlerdi. Ancak gördük ki sözlerinde durmadıkları gibi, ülkeyi ödemesi güç bir dış borç batağına saplayarak, sadece kendilerine yontan çıkarcı bir zihniyetle vatandaşı inim inim inlettiler. Son zamları görüyorsunuz, benzinin litresi 4 bini geçerken, dünyada en pahalı akaryakıt kullanan ülke biziz. Referandum öncesi vatandaşa demokrasi vaat edenler, demokrasiyi katlettiler, şimdi gösteri yapan öğrencilere biber gazı sıkarak, coplayarak hayatlarını karartmaya başladılar. Bunların eleştiriye tahammülleri yok. Başbakan ise, suni gündemlerle günü kurtarıyor, emekliyi, işçiyi, çiftçiyi, dul ve yetimi perişan ettiği gibi, zengini daha zengin, fakiri daha fakir hale getirerek kamu vicdanında derin yaralar açmıştır.” dedi.

 ic.20101214115728.jpg

AK PARTİ SAMİMİ DEĞİL!

Tansu Çiller’in yeniden siyasete dönüşü ve Demokrat Parti’nin başına geçmesiyle, siyasetin yeniden renkleneceğini ve şekilleneceğini iddia eden, merkez sağın DP çatısı altında birleşmesinin kaçınılmaz olduğuna da işaret eden Gürbak, konuşmasında, “Bu iktidarın bu ülkeye zararı çok. Bakın son olarak vikiliks olayı. Bankalarda gizli hesaplar, ülke adına dönen dolaplar, ülkenin başına örülen çoraplar ve daha gün yüzüne çıkacak yolsuzluklar, gizli hesaplar... Bir AK Parti milletvekili çıkıyor, ki bunun da bizden biri olması ayrıca üzüntü verici, yolsuzluk yapan, kurumunu zarara uğratan belediye başkanlarının cezalarının affı için önerge veriyor, bu önerge de meclisten jet hızıyla geçiyor. Yani, bunların döneminde hırsızlık yapanların, yolsuzluk yapanların, yetimin hakkına saldıranların yaptıkları yanına kar kalacak. Kendi pisliklerini kapatmak için, özellikle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i kurtarmak için girişilen bu oyun, AK Parti’nin gerçek yüzünü bir kere daha ortaya koyarken, halkımızın günlerdir beklediği büyükşehir olma hayali de suya düştü. Kahramanmaraş, günlerdir ha bugün, ha yarın diyerek büyükşehir olmayı bekledi. Ancak, son gelen haberler yüreklerimizi burktu, vatandaşla dalga geçer gibi, büyükşehir statüsüne geçecek iller arasında adımız bile geçmedi. Nüfus dersen, altyapı dersen, gelişme dersen, Hatay’dan, Trabzon’dan daha ileri iken, beklentilerimizin boşa çıkmasına çok üzüldük, acaba asıl üzülmesi gerekenler vatandaşlarının, seçmenlerinin yüzüne nasıl bakacaklar, onu merak ediyorum” diye konuştu.

TANSU ÇİLLER’İN DÖNÜŞÜ

SİYASETİ NASIL ETKİLER?

 

“Sayın Çiller’in yeniden siyasete dönmesi, Demokrat Partinin başına geçmesi, Türkiye’de merkez sağın mevcut iktidarın alternatifi olacağına kesin gözüyle bakabiliriz. Zira mevcut iktidar, vatandaşın kendisine verdiği primi hoyratça harcamış, bir mirasayedi gibi, bir haramzade gibi, kendine ait olmayanı da alıp götürerek, vatandaşın umudu olacak iddiası ile iktidara geldikleri halde, akrabaların, yandaşların ve zenginlerin umudu olmuştur” diyen Gürbak, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı; “Tansu hanım, Türk siyasetinde bir efsanedir. Artık efsane geri dönmek üzere, ki bu dönüş kesinlik kazanmış durumdadır. Merkez sağın birleşmesi,  güçlenmesi lazım. Çünkü Tansu hanım, bu hareketin, bu büyük gücün, merkez sağın başında olmalıdır. Sayın Çiller’in partinin başına geçmesiyle birlikte, parti hareketlenecek, çalışmalar ivme kazanacak, partiye olan teveccüh, tercih ve katılım her geçen gün çığı gibi büyüyecektir” dedi ve özellikle bazı il başkanlarının girişimleri ve ısrarlı talepleri doğrultusunda Çiller’in yuvaya dönüş kararı aldığını sözlerine ekledi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.