Gül'ün Resepsiyon Cevabı: Görürsünüz O Gün

Gülün Resepsiyon Cevabı: Görürsünüz O Gün
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, açılış ve bir dizi ziyaretler için Karabük'te.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Karabük Üniversitesi 2010-2011 yılı Akademik yılı açılışı, üniversite köprüsünün temel atma ve Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR) ARGE inşaatının temelini atmak üzere Karabük'e geldi.

Valilik önünde kısa bir konuşma yapan Gül, Valilik makamına çıkarak Valilik Şeref Defterini imzaladı. Gül'e Vali Küçük tarafından bir tablo hediye verildi. Gül burada yaptığı konuşmada, "Geçen seneden beri üniversitenin açılışıyla ilgili davetler vardı. Ama bugüne nasip oldu. Bu ilimizin özelliği belli. Sanayinin kalkınmanın, gelişmenin sembolü olan demir ve çelik bu ilde başladı. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra sanayi hamlesi, kalkınma hamlesinin başladığı illerden birisidir. Tüm ülkede demir çelik sanayinin ilkidir. Diğer demir çelik sanayilerini burası beslemiştir. Devlet, özel sektör her bakımından Türkiye'nin ve Türk ekonomisinin bel kemiğini oluşturmuştur. O açıdan bu ilimizin ayrıca bir özelliği vardır. Bu devletimizin mülkiyeti olur, özel mülkiyet olur hiç fark etmez bu sanayi alanın Türkiye'de güçlü olması gelişmesidir. Sadece sanayi değil üretim söz konusu olunca bunun ticarette de söz konusudur. Dolayısıyla birçok ilerimiz de Karabük'le iyi ilişkiler içerisinde olmuştur. Zaman olmuştur ki, gözleri buradan mal alma yolunu beklemişlerdir. Birçok büyük projelerin devamı ve bitirilmesi için buradan demir çelik beklenmiştir" dedi.

Konuşmasının ardından, bir gazetecinin, "29 Ekim resepsiyonu ile ilgili tartışmalara cevap vermek ister misiniz?" sorusunu Gül, "Görürsünüz o gün" diyerek cevapladı. Gül, yargı ile ilgili MHP ve CHP'nin kendisini göreve davet edildiğinin sorulması üzerine ise, "Onlar Ankara'da konuştuğumuz konular" diyerek soruyu yanıtsız bıraktı.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.